Top
  >  Familie   >  Seks met je baby in bed: ongepast of niet?


Wanneer je kroost net geboren is, daalt je seksleven al gauw naar een dieptepunt. Veel stelletjes hebben door de baby nog maar weinig tijd voor elkaar, maar niet iedereen denkt er zo over. 52 procent van de koppels hebben gewoon nog seks, maar dan wel met de baby in bed.

Het Zweedse weekblad Mama heeft een enquête gehouden onder jonge moeders. 3 op de 10 dames geeft toe soms seks te hebben met haar man, terwijl de baby naast haar in bed ligt te slapen. 48 procent van de koppels doet dit 2 keer per week. Voor 4 procent is het geen uitzondering en vrijen iedere dag met elkaar, terwijl hun kroost in diepe slaap is in hetzelfde bed.

Of het ongepast is of onschuldig, kun je lang over discussiëren. We kunnen wel concluderen dat vrijen in het bijzijn van een slapend kind vaak gebeurt. Uit Amerikaanse studies bleek namelijk al eerder dat 59 procent van de ouders eens seks hebben gehad terwijl hun kind in dezelfde kamer lag. Bij dit onderzoek werd echter niet gevraagd of het kind ook in hetzelfde bed lag.