Top
  >  Familie   >  Signalen waaraan je merkt of je een jongen of meisje krijgt


Als je net zwanger bent kun je bijna niet wachten totdat je het geslacht van het kindje in je buik weet. Daarom volgen hier enkele signalen waaraan je kunt merken of je een jongen of meisje krijgt.

Er zijn enkele fabeltjes en onbewezen theorieën waaraan je zou kunnen merken dat je kindje een jongetje of meisje wordt. Enkele signalen zijn bijvoorbeeld de manier waarop je buik hangt, de kleur van je urine en de grote van je borsten. Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder en ontdek de signalen waaraan je merkt of je een jongen of meisje krijgt

Hoge of lage buik

Als je buik hoog hangt dan krijg je waarschijnlijk een meisje en draag je de baby laag dan is de kans groter dat je een jongetje krijgt. Ook als je een zwangerschapsstreep hebt die boven je navel uitkomt, verwacht je een dochtertje. Komt de streep tot je navel dan ben je in verwachting van een zoontje. Als je geen streep ziet, dan kun je het geslacht niet bepalen.

Baby’s hartslag

Als je naar de hartslag van je baby in je buik luistert, kun je horen van welk geslacht je kindje is. Het schijnt zo te zijn dat wanneer de hartslag beneden de 140 is je een jongetje krijgt. Wanneer het hartje sneller tekeer gaat dan ben je in verwachting van een meisje.

Urine

Als je wilt weten of je een jongen of een meisje krijgt houd dan je urine na toiletbezoek goed in de gaten! Aan de kleur ervan zou je namelijk zien van welk geslacht de baby in je buik is. Als je plas er niet anders uitziet, dan krijg je namelijk een meisje. Als je urine donker is dan normaal kan je er op rekenen dat je een jongen draagt.

Grotere rechterborst

Houd je borsten voorlopig maar goed in de gaten, want aIs je rechter duidelijk groter is dan je linker is de kans groot dat je een zoontje krijgt. Is het andersom? Dan zal je een meisje krijgen. Zie je geen verschil tussen de grootte van je borsten tijdens de zwangerschap, dan blijft het toch nog even een verassing voor je!

Koude voeten

Je kunt ook aan je voeten merken of je een jongen of een meisje krijgt. Als ze namelijk ineens kouder zijn dan normaal, dan kun je erop rekenen dat je in verwachting bent van een zoontje. Veranderen je voeten niet van temperatuur, dan ben je zwanger van een meisje.

Zoet of zuur eten

Snoep je ineens superveel chocolade en andere zoete dingen, dan wijst dit er op dat je een meisje krijgt. Is dit juist helemaal niet op jou van toepassing en eet je vooral zure producten, zoals augurken en haring, dan wordt het kindje in je buik zeer waarschijnlijk een jongen.

Schoppen in de buik

Schopt je kindje? Dan is het belangrijk om te voelen waar de baby schopt in je buik. Is het een links of rechts voetballer? Krijg je links een flinke trap dan ben je in verwachting van een dochtertje, als je rechts in je buik geschopt wordt ben je zwanger van een zoontje.