Top
  >  Familie   >  Sinds 1 juli is het nog makkelijker om vanuit huis te werken

vanuit huis werken makkelijker
Als werkende moeder heb je het niet altijd even makkelijk. Want kinderen, je baan en het reilen en zeilen in huis zijn soms lastig te combineren. De verlofregelingen zijn dit jaar aan het veranderen, waardoor het gelukkig makkelijker wordt om vanuit huis te werken.

We komen bijna allemaal wel een keer in een situatie terecht waarbij je privéleven even wat meer aandacht vraagt. Bijvoorbeeld omdat je een kindje hebt gekregen of omdat een familielid ziek is en verzorging nodig heeft. Het fijne is dat de overheid haar verlofregelingen dit jaar uitbreidt. Zo is sinds 1 juli 2015 het zorgverlof uitgebreid. Je kunt het nu aanvragen om te zorgen voor je ouders, zus, maar ook voor een vriendin of buurvrouw.

Zelf ben ik een groot voorstander van flexibel werken. Werken van 9 tot 5 is immers niet altijd een pretje. Je moet je ‘s ochtends haasten om je kinderen naar school te brengen en vervolgens sta je in de file. Want een groot deel van werkend Nederland begint om 9.00 uur en dat merk je op de weg. Ik vind het heel vervelend om in de file te staan, aangezien het voor mij echt verloren tijd is. Daarom probeer ik mijn afspraken zo te plannen dat ik de spits vermijd. Met de nieuwe verlofregelingen speelt de overheid hier goed op in en gaan thuis en werk nog beter samen.

Aangepaste verlofregelingen

Naast het zorgverlof zijn dit jaar meerdere verlofregelingen aangepast, waaronder zwangerschapsverlof en ouderverlof.
Klik hier om naar de website van de Rijksoverheid te gaan voor meer informatie over de verschillende verlofregelingen.