Top
  >  Lifestyle   >  Slimme tips voor een smart home

Waarschijnlijk heb je al wel eens van smart home gehoord en misschien heb je zelf al wel smart home producten in huis. Met deze smart home producten maak je namelijk je huis prettiger, veiliger en/of energiezuinig. Deze producten zijn vaak vanaf een app te besturen en kunnen je ook op je smartphone meldingen geven als er iets aan de hand is. Dat is natuurlijk een erg fijn en veilig idee, maar hoe maak je van jouw woning een smart home? In dit artikel zullen we je een aantal slimme tips geven voor een smart home. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder. 

Een slimme rookmelder

Naast dat smart home producten vaak prettig zijn in gebruik kunnen ze je huis ook nog eens een stuk veiliger maken. Denk hierbij aan een slimme rookmelder die je ook als je niet thuis bent op de hoogte brengt van rook, hitte of koolmonoxide. Dit is dan ook het voornaamste voordeel ten opzichte van een standaard rookmelder. Deze zal een hard geluid laten afgaan bij een detectie van rook, hitte of koolmonoxide, maar als je niet thuis bent, heb je dit natuurlijk niet door. Doordat een slimme rookmelder verbonden is aan een app die je kunt installeren op je telefoon wordt je ook op de hoogte gebracht van een onveilige situatie als je niet thuis bent. Hierdoor kun je er snel bij zijn en de schade beperken. 

Slimme stekkers

Daarnaast is de aanschaf van slimme stekkers ook zeker een aanrader op het gebied van smart home. Met een slimme stekker kun je namelijk gemakkelijk je verlichting of andere apparatuur aan- of uitzetten met je telefoon. Hierdoor kun je andere apparaten ook ‘upgraden’ naar een slim apparaat. Denk bijvoorbeeld aan verlichting die je met een dimbare slimme stekker dimbaar kunt maken. Dit kan erg leuke sfeer toevoegen aan een ruimte. Daarnaast bespaar je ook nog eens erg veel stroom met een slimme stekker. Je kunt namelijk zelf bepalen wanneer je het apparaat of de verlichting aan- of uitschakelt. Ook op afstand kun je de stekker gemakkelijk bedienen. Ben je bijvoorbeeld vergeten het licht uit te doen? Geen probleem, dat kan namelijk gemakkelijk via de app. 

Kortom, een smart home is prettig, veilig en energiezuinig. Denk bijvoorbeeld aan een slimme rookmelder die je op de hoogte brengt van rook, hitte of koolmonoxide ook als je niet thuis bent. Slimme stekkers zijn daarnaast ook een ‘must’. Hiermee bespaar je veel energie en het is ook nog eens makkelijk in gebruik.