Top
  >  Eten & Drinken   >  Snacks voor de zomer

Snacks voor zomer
Het is eindelijk echt zomer, maar dat houdt ook in dat onze eetgewoontes veranderen. We gaan lekker barbecue, nemen iets verfrissends te drinken en hebben behoefte aan zomersnacks.

In de zomermaanden breng je veel tijd buiten door. Je zit lekker in de tuin en je gaat naar het park of het strand. Door de warmte heb je vaak geen behoefte aan maaltijden die zwaar op je maag liggen. Lekkere, verfrissende tussendoortje zijn in zo’n geval een alternatief. Hieronder vind je dan ook 5 snacks voor de zomer, die waarschijnlijk ook heel goed bij je kinderen in de smaak vallen.

Bevroren yoghurt sticks

In plaats van waterijsjes kun je ook kiezen voor bevroren yoghurt sticks. Je kunt kant en klare yoghurt sticks kopen of ze maken met behulp van ijsvormpjes en deze stop je in de vriezer. Als je een uitsapje gaat maken kun je de sticks ook meenemen in een koelbox. Ze zijn dan niet helemaal bevroren, maar wel lekker koud en fris.

Bananenijs maken

In de supermarkt vind je genoeg ijs, maar je kunt ook voor zelfgemaakte versie kiezen, zoals bananenijs. Hiervoor snijd je 2 bananen in plakjes, deze leg je op een boord en dit zet je 1 à 2 uur in de vriezer. Hierna doe je stukjes banaan je een keukenmachine, totdat het de substantie van ijs krijgt. Als je wilt kun je een beetje honig of chocolade toevoegen voor de smaak.

Vers fruit

Eén van de voordelen van de zomerperiode is dat je genoeg keuze hebt uit verschillende fruitsoorten. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien, watermeloen, perziken en kersen. Natuurlijk is vers fruit niet de meest originele zomer snack. Maar als je het aan een stokje rijgt, ziet het er wel heel vrolijk en kleurrijk uit.

Smoothies

Smoothies zijn een verfrissend tussendoortje. In deze tijd van het jaar is het lekker om voor een fruit variant met bijvoorbeeld frambozen, aardbeien en banaan, limoen, mango of gemengd fruit te kiezen. De recepten van deze 5 fruit smoothies vind je hier.

Zelfgemaakte studentenhaver

Studentenhaver is misschien niet de meest stijlvolle snack, maar het kan wel goed tegen warmte. Je kunt dit heel eenvoudig zelf maken en verpakken in kleine zakjes om mee te nemen. Doe bijvoorbeeld noten, muesli, zaadjes en gedroogd fruit bij elkaar en je hebt een lekkere mix.