Top
  >  Familie   >  Sporten tijdens zwangerschap zorgt voor slimmere baby

Sporten zwangerschap slimmere baby
Dacht je dat je zwangere buik en goed excuus was om even niet te sporten? Dan heb je het volgens Canadese onderzoekers goed mis! Zij beweren dat sporten tijdens de zwangerschap zorgt voor een slimmere baby.

Uit een onderzoek van University of Montreal is gekeken dat vrouwen die tijdens hun zwangerschap 3 maal per week minimaal 20 minuten sporten slimmere baby’s krijgen. Voor de studie werden de hersenontwikkeling van baby’s van sportende vrouwen vergeleken met die van kinderen van inactieve moeders. Hieruit bleek dat door sporten de hersenen van de foetus sneller ontwikkelen. De onderzoekers beweren dat kinderen hiermee een voorsprong krijgen waar ze hun hele leven van profiteren.

Professor Dave Ellemberg zegt dat dit de eerste betrouwbare studie is die het effect van sporten op de hersenactiviteit van baby’s aantoont. Het oude advies dat zwangere vrouwen het rustig aan moeten doen, vindt hij dan ook onzin. “We hopen dat de uitkomsten vrouwen aanmoedigen om hun levensstijl te veranderen, aangezien een beetje sporten zo veel verschil maakt voor de toekomst van hun kind,” laat hij weten.