Top
  >  Lifestyle   >  Stedentrip naar Parijs


Parijs is de stad van de liefde, de mode en lekkernijen. De stad is eigenlijk  niet zomaar in een paar woorden  samen te vatten, maar het is er wel één die je zeker moet bezoeken.

Parijs is als het ware één groot openluchtmuseum met al haar prachtige historie. Je vindt er allerlei bezienswaardigheden en leuke wijken waar je kunt er winkelen en van terrasje genieten. Zo zijn er vast wel een aantal bekende dingen die je van Parijs kent, maar de stad heeft ook nog een heleboel verborgen schatten om te ontdekken.

Bezienswaardigheden
Als je zeker wilt zijn dat je alle belangrijke plekken van Parijs gezien hebt, of je hebt geen zin om te lopen, dan kun je ook met de Hop on Hop off bus een citytour maken. Je kunt zelf bepalen waar je op- en afstapt, zodat je overal naar toen kan gaan.
Een andere leuke manier om Parijs te ontdekken is met een rondvaartboot over de Seine. Je maakt een ontspannen tochtje langs prachtige gebouwen en monumenten en onderweg kun je de Norte Dame en Eiffeltoren bezoeken. De boot vertrekt vanaf Port de la bourdonnais.

De Eiffeltoren
Als je aan Parijs denkt, dan denk je aan de Eiffeltoren, het is daarom misschien ook wel de meest bezochte bezienswaardigheid van Frankrijk. De toren werd gebouwd rond 1887 en reikt met een lengte van 317 meter tot hoog in de wolken. Op het eerste platform binnenin bevindt zich een expositie over de Eiffeltoren en met de lift kun je vervolgens naar de top van de toren. ’ s Avonds is de Eiffeltoren prachtig verlicht met ontelbaar veel lampjes.

Het Louvre
Het Louvre is ook zeker een aanrader, met de wereldberoemde stukken als de Mona Lisa van Leonardo da Vinci en de Venus van Milo. Het Louvre werd geopend in 1793 en is hiermee één van de oudste musea ter wereld.

De Wijken
De bekende wijk Montmarte, het voormalige thuis van kunstenaars als Picasso en Renoit, is leuk om te bezoeken. Je vindt er gezellige bistrootjes met Franse chansons, vers gebakken stokbrood en schildersezels in de etalages, terwijl je vanaf de trappen van de beroemde witte basiliek Sacré Coeur, kunt genieten van een prachtig uitzicht over de stad Parijs.

Quatier Latin is een beroemde en gezellige wijk in Parijs. Er zijn vele restaurants en cafés, leuke winkeltjes met kleding van jonge designers, interieurspullen en Franse delicatessen. Beide wijken zijn makkelijk en snel met de metro te bereiken.

Shoppen
Parijs is een echt walhalla voor iedereen die van shoppen houdt. Je vindt er prachtige warenhuizen, trendy winkels en gezellige antiekmarkten. Zo is de Champs-Élysées de bekendste winkelstraat en vind je er in de buurt grote modenamen als Chanel, Dior en Louis Vuitton. Als je je nu afvraagt waar je moet beginnen, dan zijn hier een aantal aanraders.

Warenhuizen
Printemps is een zeer sfeervol en luxe warenhuis, waar elke dinsdag om 10.00 uur een modeshow gehouden wordt. De zes verdiepingen van het warenhuis bieden een brede collectie van mode, parfums, accessoires en interieurdecoratie. Je vindt er ook verschillende bars en restaurants. Printemps bevindt zich op Boulevard Haussmann.

Op dezelfde boulevard is  ook het warenhuis Galeries Lafayette gevestigd. Deze is met zijn drie grote gebouwen en een prachtig dakterras, ook zeker een bezoekje waard. Het is tevens het adres voor parfums, sieraden, mode en speelgoed.

Ben je een echte koopjesjager dan is het warenhuis Tati, aan de Boulevard de Rochechouart, echt iets voor jou. De superkoopjes en gezellige drukte maken het een must om te bezoeken.

Designerkleding voor een zacht prijsje
Bij de winkel Stoklux bieden ze je kleding van beroemde ontwerpers tegen een absoluut bodemprijsje. De kortingen kunnen oplopen tot maar liefst 70%, die kans kun je niet laten liggen, toch?

Vind je het niet erg om kleding van het vorige seizoen te dragen, dan moet je de winkels Kookaï Stock Affaires en L’Habilleur bezoeken. Ze verkopen een ruime collectie van het vorige seizoen, van designers als Issey Miyake, Missoni en Armani. En dat allemaal voor vaak nog minder dan de helft van de prijs.

Ook leuk is Le Mouton a Cinq Pattes. De boetiek verkoopt tweedehands designermode van Franse en Italiaanse ontwerpers. Wil je je hele vakantie met de neus in de boter vallen, ga dan in de maand januari of juli naar Parijs. In Frankrijk wordt de uitverkoop namelijk nog door de overheid gereguleerd en alleen dan houden ze overal de grote winter- en zomeruitverkoop.

Uitgaan
Wil je van het nachtleven in Parijs genieten en met de voetjes van de vloer? Dan kun je je energie kwijt in de Rex-club. Er wordt voornamelijk elektronische muziek gedraaid door toonaangevende dj’s en staat bekend als beste technoclub van de stad. De enorme club ligt onder een gigantische bioscoop, waar je natuurlijk ook nog een filmpje kan pakken. Wil je blijven dansen, maar dan net iets anders? Neem dan de boot Batofar, waar je eindeloos kan dansen of rustig kan genieten van het boottochtje op het terras.

Eten & drinken
Wil je je in oriëntaalse sferen bevinden, dan is de populaire Buddha Bar daar ideaal voor. Je kunt er genieten van heerlijk eten en drinken, terwijl je omringd wordt door oranje verlichting, mahoniehouten meubels, Chinese en Japanse kunst en warme rode en gouden mozaïeken.

In Parijs bevinden zich ook meerdere restaurants waar chef-koks in opleiding heerlijke diners bereiden. Je betaalt er alleen een stuk minder voor dan in de gewone restaurants. Twee aanraders zijn dan ook Ecole supérieure de cuisine Française Grégoire-Ferrandi en Ecole hôtelière Jean-Drouant. Ze maken deel uit van een hotelschool annex kokschool, waar je uitstekend kan dineren.

Mocht je naar de wijk Montmarte gaan, dan kun je bij Café St. Jean de hele dag terecht. Op het terras heb je van het uitzicht op de draaimolen op het plein, terwijl je geniet van een hapje en een drankje.