Top
  >  Familie   >  Steeds meer vrouwen krijgen orgasme tijdens bevalling

Vrouwen orgasme bevalling
De geboorte van een kindje wordt vaak beschreven als één van de meest pijnvolle dingen die een vrouw kan ervaren. Toch heeft een nieuw onderzoek aangetoond dat het soms ook verre van pijnlijk kan zijn. Want steeds meer vrouwen krijgen een orgasme tijdens de bevalling.

Uit een enquête van de Positive Birth Movement en Channel Mum onder 2.200 moeder is gebleken dat 6 procent van de vrouwen een orgasme heeft gehad tijdens de bevalling. Verschillende onderzoeken hadden eerder al aangetoond dat de 2 hersengebieden die actief zijn tijdens een orgasme ook actief zijn bij pijnlijke gebeurtenissen. Bij eerdere studies lag het percentage dat een orgasme ervoer alleen onder de 1 procent. Onderzoekers denken dat de stijging zou kunnen komen doordat vrouwen tegenwoordig opener zijn over hun bevalling.

In de enquête werd ook gevraagd naar de band tussen de moeders en hun kersverse kindje. 55 procent van de vrouwen gaf aan vanaf het eerste moment ‘verliefd’ te zijn op haar baby. Een dappere 16 procent durfde toe te geven dat er niet direct iets was en dat het een tijdje duurde om een band te ontwikkelen.

Foto: Greyerbaby