Top
  >  Familie   >  Stel probeert al 8 jaar om zwanger te worden en krijgt nu een vierling

Stel probeert om zwanger te worden krijgt vierling
Een zwangerschap komt soms ongepland, maar een stel bewijst dat zelfs plannen een totaal onverwachte wending kan krijgen. Ashley en Tyson Gardner probeerden al 8 jaar om zwanger te worden. Nu is het eindelijk gelukt en verwachten ze een vierling!

Toen het koppel, uit de Amerikaanse staat Utah, ontdekte dat hun eerste IVF-behandeling geslaagd was, waren ze door het dolle heen. Het prachtige nieuws betekende een eind aan 8 jaren van heel veel teleurstellingen, verdriet en vruchtbaarheidsproblemen. De 27-jarige Ashley lijdt namelijk aan endometriose, een ziekte waarbij baarmoederslijmvlies zich buiten de baarmoederholte bevindt.

Vierling is een wonder

Bij de eerste echo kregen de toekomstige mama en papa ook nog eens heel bijzonder nieuws te horen. In de buik van Ashley groeit een vierling. Afgelopen juni kreeg ze 2 eitjes ingeplant en deze ontwikkelden zich allebei. Het stel krijgt 2 identieke tweelingen en dat is echt een wonder, want de kans daarop is slechts 1 op 70 miljoen.

Natuurlijk zijn Ashley en haar man Tyson dolgelukkig. “Ik heb nog nooit zoveel emoties tegelijkertijd gevoeld. Ik vroeg ze om voor de zekerheid nog maar eens te kijken. Sommige mensen moeten verschillende IVF-behandelingen ondergaan om zelfs maar 1 kind te krijgen”, vertelt de moeder in spe aan The Huffington Post.

Geslacht van de vierling is bekend

Tijdens een latere echo kreeg het koppel het geslacht van hun vierling te horen. Beide tweelingen zijn meisjes. Ashley en Tyson mogen rond december 4 dochters verwelkomen.