Top
  >  Familie   >  Test wijst uit dat tweeling 2 verschillende vaders heeft

tweeling verschillende vaders
Een tweeling uit het Amerikaanse New Jersey blijkt 2 verschillende vaders te hebben. Dat werd ontdekt door middel van een DNA-test die werd gebruikt voor een alimentatie rechtszaak.

De tweelingzusjes werden in januari 2013 geboren. De moeder van de kinderen had vorig jaar een zaak aangespannen tegen haar ex-partner en eiste alimentatie. Om te kijken of de man echt de vader van de meisjes was, werd een vaderschapstest uitgevoerd. Uit het DNA bleek dat hij slechts verwant was met één van de kinderen en dat de andere helft van de tweeling een andere vader had.

Tweeling van verschillende vaders is mogelijk

Hoewel het heel zeldzaam is, is een tweeling van 2 verschillende vaders wel mogelijk. Het kan voorkomen als een vrouw in dezelfde menstruatiecyclus gemeenschap heeft met 2 mannen en allebei de keren een eitje wordt bevrucht. Volgens een expert komt het ongeveer eens in de 13.000 ouderschapszaken voor.

De moeder gaf tijdens de rechtszaak toe dat ze in dezelfde periode met meer dan één partner het bed had gedeeld. Volgens de rechter heeft er in de Verenigde Staten 2 keer eerder een rechtszaak gespeeld waarin een tweeling 2 vaders heeft. Hij oordeelde dat de man alleen alimentatie hoeft te betalen voor één van de meisjes.

Foto: Donnie Jones