Top
  >  Eten & Drinken   >  Thee vergroot kans op zwangerschap


Probeer je zwanger te raken, maar wil het niet lukken? Drink dan 2 kopjes thee per dag, want volgens onderzoekers vergroot thee de kans op een zwangerschap.

Door dagelijks 2 kopjes thee te drinken neemt de kans op zwangerschap toe. Tot deze conclusie kwamen onderzoekers van de Boston University nadat zijn een jaar lang 3.600 vrouwen, van gemiddeld 28 jaar, volgden die probeerden in verwachting te raken.

Frisdrank verkleint kans op zwangerschap

Uit de studie kwam naar voren dat vrouwen die thee drinken een 27 procent grotere kans hebben op een zwangerschap dan geen theedrinkers. Daarnaast bleek ook dat Vrouwen die elke dag 2 glazen frisdrank dronken hun kans op een zwangerschap daarmee met 20 procent verkleinden. Tot slot bleek koffie geen effect te hebben op de kans om zwanger te worden.

Elizabeth Hatch, de auteur van het onderzoek, wilde vaststellen of cafeïne invloed heeft op de zwangerschapskans. “Het kan aan de cafeïne liggen, maar ook aan andere factoren, zoals de leefstijl van de vrouwen of heilzame eigenschappen van de thee zelf. Ik zou graag willen zeggen dat thee een wondermiddel is om zwanger te worden, maar dat is niet realistisch,” liet zij weten.

Maha Ragunath, van het Care Fertility Centre in Nottingham, zegt echter dat thee speciale eigenschappen heeft die de vruchtbaarheid bevorderen. “Thee bevat veel anti-oxidanten, die goed zijn voor zowel de mannelijke als de vrouwelijke vruchtbaarheid. Maar vrouwen die zwanger willen worden moeten geen grote hoeveelheden thee gaan drinken, alles met mate,” aldus Ragunath.

post a comment