Top
  >  Eten & Drinken   >  Tips om je dieet vol te houden


Veel vrouwen nemen zich elk jaar opnieuw voor om af te vallen, toch blijkt dit in de praktijk vaak wat zwaarder dan gedacht. Daarom vind je hier een aantal tips om je dieet vol te houden.

Ondanks dat de feestdagen erg gezellig zijn en het eten goed heeft gesmaakt zijn die extra pondjes na het einde van december vaak wat minder leuk. Veel vrouwen kiezen daarom in januari vaak voor een dieet, hier lees je hoe je dit kunt volhouden.

Eetpatroon

Wanneer je kiest voor een dieet neem dan allereerst je eetpatroon onder de loep. Zorg dat je inzicht hebt in wat je eet en wanneer. Op deze manier kun je een dieet samenstellen wat bij jou past en daarom gemakkelijker is om vol te houden.

Gezonde voeding

Een dieet betekent niet dat je op een houtje hoeft te bijten, probeer minder gezond eten te vervangen door gezondere voeding. Besteed aandacht aan je eten en let ook op je koopgedrag, haal niet iets in huis omdat het in de aanbieding is, verstandiger is om je geld uit te geven aan wat betere producten. Door bewust te zijn van je voeding en na te denken over je eten zul je minder snel kiezen voor een ongezond alternatief.

Verleidingen

Wanneer er overal in jouw omgeving eten is zul je sneller in de verleiding komen om van je dieet af te wijken en te kiezen voor die lekkere bonbon of dat foute frietje. Zoek daarom niet de verleiding op door met je collega’s te gaan lunchen in de friettent, ook al neem je jezelf voor een broodje gezond te bestellen daar aangekomen zou je nog weleens kunne zwichten voor die kroket. Mocht je toch in de buurt van lekker eten verkeren, neem dan een kauwgom om je lekkere trek onder controle te houden.

Steun

Andere manier om de verleiding van lekker eten te weerstaan is je omgeving te vragen om wat steun. Je partner kan bijvoorbeeld rekening met jouw dieet houden door ’s  avonds niet naast jou een zak chips open te trekken. Een andere manier om je dieet vol te houden is samen met een vriendin af te vallen. Op deze manier kunnen jullie elkaar steunen en heb je minder snel de neiging om op te geven.

Beweging

Naast een gezond eetpatroon is ook beweging een belangrijke pijler binnen een dieet. Als je geen sportfanaat bent zul je er weinig precies aanbeleven door jezelf elke dag verplicht naar de sportschool te slepen, kies daarom voor een patroon was bij jou past. Zo kun je elke dag een aantal momenten beweging in plannen door een wandeling te maken naar de supermarkt of de hond uit te laten.

Beloning

Als laatst, stel jezelf een beloning in het vooruitzicht voor als je de gewenste kilo’s verliest. Op deze manier blijf je gemotiveerd, geef je minder snel op en heb je iets om naar uit te kijken.