Top
  >  Lifestyle   >  Tips voor moderne woonkamer


Een woonkamer een moderne stijl geven is best lastig, omdat we gewend zijn aan alle prullen die we er neerzetten. Daarom vind je hier tips om een moderne woonkamer te maken.

Het belangrijkste aan een moderne woonkamer is dat er weer eenvoud wordt teruggebracht in het interieur. Je kunt dit het best bereiken door gebruik te maken van strakke lijnen en neutrale kleuren. De onderstaande tips helpen je verder bij het inrichten van een moderne woonkamer.

Monochroom

Kies voor een monochroom kleurenschema, wit en beige tinten zijn altijd goed, maar grijsblauw, ecru en bruintinten kunnen ook. Monochroom betekent niet dat er geen contrast tussen de kleuren mag zitten. Blijf zo veel mogelijk uit de buurt van prints of zorg ervoor dat ze heel subtiel zijn.

Minimalistische meubels

Pas de hoeveelheid meubels aan aan de grootte van je woonkamer zodat deze vooral niet te vol komt te staan. Kies voor strakke meubels met rechte lijnen, dit is vooral voor de bank en stoelen erg belangrijk omdat die grotendeels de sfeer van de kamer bepalen.

Lege wanden

De wanden moeten zoveel mogelijk leeg gehouden worden. Kies daarom niet voor te veel hoge meubels, planken en schilderijen aan de muur. Als je schilderijen ophangt, zorg er dan voor dat ze groot zijn en in dezelfde soort lijst zitten om de eenheid erin te houden.

Accessoires

Een moderne woonkamer hoeft niet helemaal zonder accessoires te zijn. Het belangrijkste is dat er niet veel kleine spulletjes worden neergezet. Kies liever voor een aantal grote opvallende accessoires die je op een prominente plek in de kamer kunt zetten.