Top
  >  Lifestyle   >  Tips om 2011 goed af te sluiten


Het einde van het jaar komt in zicht en het nieuwe jaar staat voor de deur. Daarom vind je hier een aantal tips om 2011 goed af te sluiten en 2012 goed te beginnen.

Elk jaar is het eind december zo ver, het oude jaar zit er bijna op en het nieuwe jaar laat niet lang meer op zich wachten. Rond deze tijd is het een goed moment om op een goede manier het oude jaar af te sluiten om zo in het aankomende jaar een positieve start te maken, hier lees je hoe.

Achterstallig onderhoud

Voordat 2012 pas echt kan beginnen liggen er vast nog wel wat klusjes van 2011 te wachten. En je weet wat ze zeggen, de laatste loodjes wegen het zwaarst. Probeer toch al het achterstallig onderhoud van 2011 voor 2012 weg te werken, op deze manier begin je met een opgeruimd hoofd, en bureau, aan het nieuwe jaar.

Grote schoonmaak

Voor de kerstdagen heb je hoogstwaarschijnlijk je huis op orde gebracht, maar heb je dat hierna ook gedaan? Zo tussen Kerst en Oud en Nieuw is een goed moment om je huis eens goed schoon te maken. Daarnaast is het verstandig om ook je spullen op te ruimen en dingen die je helemaal niet nodig hebt of gebruikt gewoon weg te gooien.

Het is niet alleen verstandig om de bezem door je huis te halen, maar ook door je leven. Denk eens na welke sociale contacten je echt iets opleveren en welke alleen maar energie kosten. Zorg dat je 2012 goed begint met mensen die voor jou belangrijk zijn.

To do list

Sta even stil bij afgelopen jaar en kijk vooruit naar aankomend jaar. Vraag jezelf af welke dingen je in 2012 anders wil doen dan in 2011 of wat je graag wilt bereiken. Dit hoeft niet alleen op individueel vlak te zijn, maar kan ook gaan over je relatie of de band met je kinderen. Maak een lijst met dingen die je graag wilt bereiken in 2012 en bewaar deze om er volgend jaar rond deze tijd op terug te kunnen blikken.

Voornemens

Naast een to do list hoort het maken van nieuwe voornemens natuurlijk ook bij een nieuw jaar. Neem jezelf een aantal dingen voor en maak de afspraak deze na te leven. Als stimulans kun je jezelf een beloning in het vooruitzicht stellen. Ook doe je er goed aan om er niet teveel te maken, hoe meer goede voornemens, hoe moeilijker is om ze vol te houden.