Top
  >  Eten & Drinken   >  Tips om extra af te vallen


Soms willen de kilo’s er maar niet af. Daarom helpen de volgende tips je om wat extra af te vallen.

Er zijn verschillende kleine dingen die je kunt doen om sneller resultaat van je dieet te zien. Door je gewoonten aan te passen krijg je minder calorieën binnen en val je sneller af. Zo zijn er een paar kleine dingen die ervoor zorgen dat je extra afvalt. Aan de onderstaande tips had je zelf misschien nog niet gedacht, maar ze zullen je helpen om wat extra af te vallen, zodat je sneller resultaat ziet van al je moeite.

Kleur

Als je in een restaurant bent en je let op de inrichting, zul je zien dat er vaak rood en groen in terugkomt. Vooral rood is een kleur die je vaak terugziet, bijvoorbeeld bij McDonald’s, Burger King en Kentucky Fried Chicken. Dit is niet voor niets, rode kleuren zorgen er namelijk voor dat je meer zin hebt om te eten. Met de rode inrichting proberen restauranthouders en fastfoodketens ervoor te zorgen dat je meer besteld, zodat zij meer aan je verdienen.

Blauw heeft precies de tegenovergestelde werking. Hierdoor krijg je minder trek en zul je minder eten. Waarom? In de natuur is er bijna geen blauw eten te vinden. Meestal is blauw ook een waarschuwingskleur voor gif. Niet gek dus dat we minder honger krijgen! Zorg ervoor dat je eet van een blauw bord, drinkt uit een blauwe beker of zorg voor blauwe servetten op tafel. Hoe blauwer, hoe beter!

Stress

Als je bezig bent met het volgen van een dieet, kun je daardoor een beetje humeurig worden. Maar als je minder lekker in je vel zit, ben je ook gevoeliger voor stress. Als je wilt afvallen, moet je stress juist vermijden, want door stress kun je aankomen. Als je stresst gaat je lichaam in de overlevingsstand, waardoor je de voedingsstoffen die je binnenkrijgt extra op gaat slaan. Dat is nu juist wat je niet wil! Zorg er dus voor dat je zo min mogelijk last hebt van stress, dan kun je daardoor niet extra aankomen.

Meten in plaats van wegen

Zeker als je flink aan het sporten bent, is je gewicht niet altijd een goede manier om bij te houden of je wel afvalt. Spieren wegen meer dan vet, en ook vocht dat je vasthoudt telt aan op de weegschaal. Daarom is het veel beter om je één keer in de twee weken op te meten, in plaats van te wegen. Door te meten zie je precies hoeveel centimeter je slanker bent. Ook kun je zo zien op welke plaatsen het vet eraf is en op welke plaatsen juist niet. Als je op een plaats sneller af wilt vallen, kun je hier je sportroutine op aanpassen.