Top
  >  Eten & Drinken   >  Tips om meer water te drinken


Je weet waarschijnlijk  wel dat als je je lichaam en geest gezond wilt houden  je voldoende water moet drinken. Het liefst 1,5 tot 2 liter per dag en dat is niet altijd een makkelijke opdracht. Misschien heb je dan ook wat aan de volgende tips om zo meer water te drinken.

De tips zijn niet lastig in de praktijk te brengen, je moet er alleen even aan wennen. Zo ben je misschien niet gewend om een flesje water in je tas mee te nemen, maar als je deze eenmaal bij je hebt dan kun je na een tijd niet meer zonder. Hopelijk zullen de andere tips je ook een helpen bij het drinken van meer water.

1. Een glas water op je nachtkastje
Er is geen gezonder slaapmutsje dan water, dus maak er een gewoonte van om voor het slapen gaan een glas water te drinken. Tijdens je slaap verlies je overigens ook vocht, dus wordt dit voor het slapengaan aangevuld.

2. Neem een flesje water mee
Als je een flesje water in je tas stopt, dan kun je altijd water drinken waar je ook bent. Als je het flesje in het zicht hebt, zul je vaker geneigd zijn om een slokje te nemen. Dit komt ook goed van pas in de auto als je voor de zoveelste keer in de file vast zit, maar ook op het kantoor op je werk.

3. Een glas water bij de maaltijd
Een andere manier om meer water te drinken, is door bij je maaltijden een glas water te drinken. Dit is niet alleen gezonder voor je dan bijvoorbeeld cola light, maar geeft je ook nog eens sneller een vol gevoel.

4. Zet een fles water in de koelkast
Als je in je koelkast kijkt naar wat je daarin hebt staan aan drinken, dan zie je waarschijnlijk alleen melk, sap, frisdrank en misschien wijn. Waarom zet je eigenlijk geen fles water in de koelkast? Als je dan dorst hebt, kun je een fris en gekoeld glas water drinken.

5. Bestel het bij fast food
Je hebt soms van die periodes dat je zin hebt in iets ongezonds, zoals een frietje of een hamburger. Bij de bekende fast food ketens bestel je misschien vaak een beker frisdrank of een milkshake, maar wist je dat ze ook gewoon water verkopen? Dus neem hier in ieder geval nog een verstandige keuze in en bestel een flesje water bij.