Top
  >  Eten & Drinken   >  Tips voor de perfecte bruidstaart


Naast de jurk is de bruidstaart ook een belangrijk onderdeel als je gaat trouwen. Jullie als bruidspaar staan die dag natuurlijk in de belangstelling, maar de bruidstaart verdient ook een ‘oh’ en ‘ah’ moment. Om de perfecte bruidstaart te kunnen realiseren, heb je een aantal tips nodig.

Bij het kiezen van een bruidstaart neem je niet zomaar genoegen met de eerste die je ziet. Je moet verschillende opties hebben doorgenomen, zodat je precies weet welke perfect zal zijn voor jouw trouwdag. Met de volgende tips voor de perfecte bruidstaart kun je stapsgewijs te werk gaan, totdat je de bruidstaart van je dromen hebt.

Bekijk voorbeelden
Voordat je op zoek gaat naar een banketbakker, is het handig om eerst naar voorbeelden van bruidstaarten te kijken in tijdschriften of op internet. Deze afbeeldingen kun je dan meenemen naar de banketbakker, zodat ze daar een beeld hebben van jouw voorkeur en eisen.

Op tijd bestellen
Zeker als je tijdens het hoogseizoen gaat trouwen, is het verstandig om de bruidstaart ruim van tevoren te bestellen. Het liefst een paar maanden voor je trouwdatum, vooral bij een populaire en gewilde banketbakker.

Wat voor soort bruidstaart
Bij het bepalen van wat voor bruidstaart het wordt, moet je kijken naar je persoonlijke stijl, de trouwlocatie, het seizoen en past het binnen het kleurenschema. Je moet ook rekening houden met het tijdstip waarop de taart gepresenteerd wordt, bijvoorbeeld tijdens de receptie of na het diner. Als de bruidstaart als dessert dient zou je ook kunnen kiezen voor een ijstaart, dit is met name voor de zomer zeer geschikt. Zorg wel dat hij dan pas op het ‘moment suprême’ uit de koeling wordt gehaald, als je niet verrast wil worden met een milkshake als bruidstaart.

Proeven
Je kunt natuurlijk geen definitieve beslissing maken, als je niet alle soorten taarten hebt geproefd. Want misschien voldoet de smaak van je eerste keuze wel helemaal niet aan je verwachtingen, nadat je die eenmaal geprobeerd hebt. En zeg nou zelf, al die lekkernijen testen dat is toch helemaal geen straf?

Een contract
Om er zeker van te zijn dat de gemaakte afspraken met de banketbakker ook worden nageleefd, is het belangrijk om een contract op te stellen. Hierin wordt vastgelegd op welke datum, tijd en locatie de bruidstaart geleverd moet worden. Zorg ook dat er een regeling in komt te staan mocht er iets fout gaan, zodat je een bepaalde vergoeding of een reserve taart krijgt. Let er op dat de banketbakker aansprakelijk is, mocht er een verkeerde bruidstaart worden afgeleverd. Noteer in het contract de prijs en alle details van de taart, zoals de vorm, de smaak, de kleur en de decoratie. En als laatste moet je op papier hebben vastgelegd dat jullie het beiden eens zijn met de overeenkomst.

post a comment