Top
  >  Eten & Drinken   >  Tips & trics voor een heerlijke zomeravond

De zomer is inmiddels begonnen en het wordt steeds warmer in het land. Hierbij breken dan ook de lange en heerlijke zomeravonden aan. Maar wat kun je dan gaan doen? Lees snel verder voor een aantal leuke en handige tips en tricks.

Borrelplank

Ten eerste is een borrelplank altijd erg gezellig. Er staan lekker hapjes en drankjes op tafel en er hangt een gezellige sfeer. Nodig bijvoorbeeld je vriendengroep of je buren uit om gezellig een hapje en een drankje te doen. Je kunt ervoor kiezen om hierbij alcoholische dranken te schenken of juist te gaan voor bijvoorbeeld een heerlijke zelfgemaakte ijsthee. Daarnaast kun je een borrelplank maken met verschillende lekkernijen, denk hierbij aan nootjes, kaas en worst. 

Buitenactiviteiten

Wil je liever wat actiever aan de slag gaan? Dan zijn er ook nog genoeg leuke buitenactiviteiten die je gezellig met je gezin of vrienden kunt gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan een leuke sport, zoals voetbal of volleybal. Je kunt hier een toernooi van maken of gewoon gezellig een potje gaan spelen. Daarnaast is het ook leuk om een rustig spel buiten te doen. Zo zijn er ook nog genoeg bordspellen of kaartspellen die je weer uit te kast kunt halen voor een gezellige zomerse avond. 

BBQ

Bij een zomeravond denk je misschien al snel aan een barbeque-avond en dit is dan ook zeker een goed idee. Haal de barbeque weer tevoorschijn en ga het vlees bestellen. Er zijn genoeg lekker vleesgerechten die je kunt bereiden door middel van de barbeque. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om simpelweg een hamburger te maken, maar je kunt ook een keer voor iets nieuws kiezen en wat uitproberen. Ga bijvoorbeeld voor een wat minder bekende runder brisket. Dit stuk vlees is dan ook wat moeilijker om te bereiden en zal wat meer tijd in beslag nemen, maar is uiteindelijk zeker de moeite waard. En wanneer je mensen uitnodigt zullen ook zij verbluft zijn van je kookkunsten. 

Filmavond

Een filmavond lijkt misschien alleen een leuke activiteit voor in de winter, maar is ook zeker een super leuke activiteit voor in de zomer. Creëer een sfeervolle buitenbioscoop in je achtertuin. Dit kun je doen door een tv buiten aan te sluiten of een beamer op te hangen. Zet er vervolgens een bank voor een het is tijd om te relaxen. 

Kortom er zijn genoeg opties voor een leuke zomerse avond. Ga lekker borrelen of bbq’en met vrienden of familie. Verder kun je ervoor kiezen om een buitenactiviteit of filmavond te organiseren, hierbij kun je dan heerlijke hapjes serveren.