Top
  >  Lifestyle   >  Tips voor het organiseren van een tuinfeest


De zomer is de perfecte tijd voor een gezellig tuinfeest. Daarom vind je hier een aantal tips om een tuinfeest te organiseren.

Een tuinfeest is zomers de perfecte gelegenheid om samen met vrienden of buren te genieten van een barbeque en lekkere wijn. Als je een tuinfeest organiseert kun je hier een thema aan koppelen en moet je naast hapjes en drankjes voor nog een aantal ander dingen zorgen. Hieronder staan een vijftal tips waarmee je rekening kunt houden als je een tuinfeest organiseert.

De tuinmeubels
Zien je tuinmeubels er niet meer zo mooi uit? Een likje verf en wat leuke kussentjes doen wonderen. Om te zorgen dat je genoeg zitplaatsen hebt, kun je meubels van vrienden of buren lenen. Kleed deze aan met zelfgemaakt kussentjes zodat er eenheid ontstaat. Daarnaast kun je ook met grote kussen een gezellige lounge plek maken.

De versiering
Als je tuinfeest een bepaald thema heeft kun je jouw tuin in deze stijl aankleden. Maar als dit niet het geval is, kun je het ook met slingers, ballonnen en een paar potten met bloemen gezellig maken. Zorg er ook voor dat je lantarens of fakkels in de tuin hebt staan, voor als de zon ondergaat.

De tafel
Naast de versiering is ook de eettafel een belangrijke sfeermaker. Kleed deze daarom leuk aan met een tafelkleed en bijpassende servetten. Kies ook voor mooi servies, want sandwiches op een kleurrijk plastiek boord zien er veel aantrekkelijker uit dan sandwiches op een papieren exemplaar. Wat ook leuk is, is om van wijnflessen bloemenvazen te maken en hierop een menukaart te plakken.

Slecht weer
In Nederland kun je er nooit vanuit gaan dat het mooi weer blijft, neem daarom altijd voorzorgsmaatregelen als je een tuinfeest organiseert. Zo kun je een gedeelte van de tuin overdekken met een partytent voor als het gaat regenen en als het hard waait kun je windschermen plaatsen. Ook dekens kunnen goed van pas komen als het opeens wat frisser wordt.

De tuin
Schitterende tuinen zijn geweldig om naar te kijken, maar kunnen er ook voor zorgen dat je gasten zich ongemakkelijk voelen. Zorg er daarom voor dat je tuin opgeruimd is en dat er genoeg ruimte is, zodat iedereen kan bewegen en plezier kan hebben.