Top
  >  Lifestyle   >  Tips voor landelijke slaapkamer


Een landelijk interieur staat bekend als licht, gezellig en comfortabel, dat is dus perfect voor een slaapkamer. Hier zijn een aantal tips om zelf een landelijke slaapkamer te creëren.

In de landelijke interieurstijl vind je veel natuurlijke materialen zoals hout, katoen en linnen. Diepe warme kleuren worden gecombineerd met lichte kleuren voor een uitnodigend effect. Dat zijn belangrijke dingen om in gedachten te houden bij een landelijke slaapkamer. Daarom staan hieronder een aantal tips voor een landelijke slaapkamer.

Muur

De landelijke stijl oogt vrij rustig, daarom schilder je alle muren in dezelfde effen kleur. Je kunt hierbij denken aan wit, beige of zandtinten maar bijvoorbeeld ook een donkere rode, groene of blauwe kleur.

Vloer

De vloer past het best bij een landelijk interieur als je een hardhouten of stenen vloer hebt. Is dit allemaal net eventjes te duur, dan kun je ook kiezen voor laminaat of een mooi tapijt voor in de slaapkamer.

Bed

Het bed moet er een beetje antiek uitzien, bijvoorbeeld een bed met een sierlijk stalen frame of een houten bed met een bewerkt hoofd- en voetenbord. Als je voor een donkere kleur op de muur hebt gekozen is het mooi om dit met een licht bed te combineren. Kies voor een simpel linnen dekbedovertrek.

Gordijnen

Gordijnen van kant of met een ruitje kunnen dat echte landelijke effect geven, maar als dit je te tuttig is kun je ook altijd gewoon voor effen gordijnen kiezen.

Meubels

De meubels in je slaapkamer moeten robuust zijn en zijn gemaakt van hout met decoratief snijwerk erin. Afhankelijk van de kleurkeuzes die je in de rest van de kamer hebt gemaakt kun je voor houtkleur of wit gelakt hout kiezen.

Accessoires

De landelijke slaapkamer is pas echt af met goede accessoires van kant of die zijn gehaakt. Een simpele vaas met mooie bloemen of een schilderijtje met een boerenlandschap helpt ook mee.

Verlichting

In een landelijk interieur blijft de verlichting redelijk basic. Gebruik daarom geen grote kroonluchters, maar gewoon een plafonnière en staande lampen met kappen.