Top
  >  Eten & Drinken   >  Tips voor een paasbrunch


Met Pasen wil je uitslapen en vooral lekker rustig aan doen. Kies er daarom voor om in plaats van een paasontbijt, al dat lekkers een paar uur later op tafel te zetten. De tips hieronder helpen je om een paasbrunch voor te bereiden.

Gezellig met zijn allen aan tafel tijdens een goed voorbereide paasbrunch is de perfecte manier om de dag mee te beginnen. Leg een tafelkleed op de tafel in een mooie lichte kleur en zet al het lekkers in mandjes en schalen op tafel. Maar wat kun je allemaal in huis halen en wat mag zeker niet ontbreken? Om je een beetje op weg te helpen heb ik tips voor een paasbrunch op een rijtje gezet.

Broodjes


Eén ding wat natuurlijk op tafel moet staan tijdens de paasbrunch is paasbrood, oftewel een vruchtenstol met spijs. Maar naast deze must, zijn er genoeg andere mogelijkheden voor broodjes op de paastafel.

Zet voor de liefhebbers van zoete broodjes verschillende smaken scones op tafel. De scones maak je helemaal af door er een laagje room en jam op te doen. Voor de liefhebber van hartige broodjes, bak je allerlei soorten broodjes af.

Je kunt het gezin ook blij maken met een paas tulband. Deze cakesoort is bij veel mensen favoriet en is er in diverse smaken, zoals sinaasappel, vruchten en vanille. Je maakt echt een feest van ieder plakje tulband door het af te maken met een toefje slagroom en een aarbei bovenop.

Eieren


Zonder eieren geen paasbrunch, want als er iets echt bij Pasen hoort dan zijn het wel eieren. Schilder de eieren in leuke kleuren, of beplak ze met figuurtjes. De tafel ziet er natuurlijk nog leuker uit als je de eieren in grappige eierdopjes neer zet. Ook mogen de eerste paaseitjes al op tafel, al staan ze er alleen maar voor de sier. Gevulde chocolade eitjes, of chocolade figuren, zijn vooral erg leuk voor de kinderen.

Drinken


Thee en koffie in overvloed, maar daarnaast mogen de vruchtendranken ook op tafel. Vooral dranken in de paaskleuren passen perfect bij de brunch. Ga dus voor sinaasappelsap, smoothies met mango, banaan of aardbei. De drankjes zien er nog leuker uit als je ze in een longdrink glas met verschillende kleuren serveert.