Top
  >  Eten & Drinken   >  Toe aan afwisseling? Probeer eens een andere wijn!
wijn

Zonder het zelf door te hebben (of toe te willen geven) zijn wij mensen nogal van de vaste gewoontes. Ook als het om eten en drinken gaat. Hebben we eenmaal iets gevonden dat ons bevalt, hebben we al snel de neiging om niet verder te kijken dan dat. Op zich logisch, het is toch lekker. Maar stel je eens voor dat er iets bestaat dat je nóg lekkerder vindt? Of net zo lekker, zodat je eens af kunt wisselen. Het zou toch zonde zijn als je dat nooit zou ontdekken?

Altijd weer hetzelfde glaasje

Wijn is typisch zoiets waarbij we het vaak bij het oude, vertrouwde houden. Hebben we eenmaal een wijn gevonden die goed smaakt, zijn we al snel geneigd dit de volgende keer weer te kopen. Niet altijd precies dezelfde, het kan ook om een streek, land of ras van de druif gaan waar je op let, maar we zoeken het wel vaak in dezelfde hoek.

Op zich niets mis mee. Als het goed bevalt, waarom zou je het dan niet drinken. Maar stel nu eens dat er een wijn is die je nog véél lekkerder vindt? En dan niet eentje die voor vele duizenden euro’s ergens in een kelder van een verzamelaar ligt, want dat zou wat prijzig worden iedere keer. Nee, gewoon een wijn die je nog niet eerder hebt geproefd, die je gewoon online kunt bestellen of bij de slijter op de hoek kunt kopen. Het zou toch zonde zijn als je die nooit zou ontdekken!

Probeer eens iets uit, luidt dus het advies. Drink je uit gewoonte altijd een wijn uit Frankrijk, probeer dan volgende keer eens een Spaanse wijn. Hoe zwoel een wijn is wordt namelijk voor een groot deel bepaald door de hoeveelheid zon die de druiven hebben ontvangen. In Spanje is dat vaak nog meer dan in Frankrijk, en dat proef je terug. Heerlijk om eens uit te proberen, toch?

In de aanbieding kopen is altijd voordelig

Als wijn in de aanbieding is, is dat altijd een mooi moment om eens een andere soort te kopen dan je normaal doet. Mocht hij dan toch niet smaken, heeft het je in ieder geval niet te veel gekost. Tijdens Black Friday wijn kopen kan dus aan te raden zijn. Net als bijna alles dat je kunt kopen, gaat ook wijn bij een aantal winkels flink in de uitverkoop. Doe eens gek, en bestel wat flessen die je nog nooit eerder hebt ingeslagen. In het slechtste geval heeft het je niet veel gekost, en in het beste ontdek je een nieuwe lievelingswijn!