Top
  >  Lifestyle   >  5 tuintrends voor 2011


Als het weer lekker weer is wil je natuurlijk kunnen genieten van een mooi ingerichte tuin. Wil je nu de zon schijnt lekker tuinieren, dan kun je vast wat inspiratie op doen met deze 5 tuintrends voor 2011.

Elk jaar zien we nieuwe trends voor het inrichten van de tuin en zo ook dit jaar. Ga je dit jaar voor een tuin vol met mooie bloemen, een schutting vol klimop planten of houden we het bij een paar grote opvallende planten? De 5 tuintrends voor 2011 tonen aan wat we dit jaar veel zullen zien in de zomerse tuinen.

Verticaal


Eén van de 5 tuintrends voor zomer 2011 is het verticaal tuinieren. Dat klinkt vreemder dan dat het is, maar bij deze trend zien we voornamelijk veel hangplanten en verschillende bloempotten onder elkaar. Bij de verticale tuintrend zien we ook veel ladders waaraan je planten in linnenzakken kunt hangen.

Mocht je niet zo’n fan zijn van linnenzakken, kun je deze trend in je eigen tuin natuurlijk ook realiseren door bloembakken te gebruiken. De ladder is vooral heel handig als je weinig ruimte hebt, zoals op een balkon. Je kunt de ladder dan tegen de wand zetten en voorzien van planten en bloembakken onder elkaar.

Oranje


De kleur die deze zomer veel gezien wordt is oranje. Oranje is de belangrijkste accentkleur deze zomer, gevolgd door groen, wit en grijs. Grijs en wit kun je gebruiken door bijvoorbeeld een kleine grijze vogelkooi op het terras te zetten of een witte plantenbak.

Groene kussentjes kunnen op het terras gelegd worden, om de tuinkleur te versterken. Maar de belangrijkste trendkleur deze zomer is toch oranje. Je kunt deze kleur realiseren door oranje bloemen aan te schaffen of oranje plantenbakken te gebruiken.

Accessoires


Ook accessoires behoren tot de tuintrends voor 2011 en mogen dan ook gezien worden. Vooral zelfgemaakte accessoires doen het goed deze zomer. Ben je creatief pak dan de verf uit de schuur en ga aan de slag! Je kunt ook grote letters en houten hartjes zelf maken en in de tuin neer zetten.

Naast zelfgemaakte accessoires zijn glazenpotten- en flessen ook heel geschikt om als plantenbakken te gebruiken. Van een saaie houtenplank maak je een nieuwe tafel door een boomstronk als tafelpoot te gebruiken.

Minimalistisch


De tuin hoeft deze zomer niet vol met planten te staan om aan deze trend te voldoen. Minimalistische planten en bloemen staan bij deze trend centraal. Als je dezelfde soort planten gebruikt, houd je overzicht en wordt je tuin niet één groot rommeltje. Wil je toch wat kleur aan je tuin brengen, zonder dat de tuin chaotisch wordt? Houd het dan bij groene planten en oranje bloemen.

Nonchalant


De nonchalante look in de tuin behoort ook tot de tuintrends van 2011. Het nonchalante effect creëer je niet door niets op te ruimen, maar een openstaande deur van de schuur kan geen kwaad. Her en der een schop of een hark tegen de muur, dragen bij aan het nonchalante effect. Wat mos tussen de stenen en een paar wildgroeiende planten, kun je voor deze trend gewoon laten staan dus!