Top
  >  Familie   >  Tweeling wordt op 150 kilometer van elkaar vandaan geboren

Tweeling 150 kilometer van elkaar geboren
In Libië is een vrouw bevallen van een tweeling, maar natuurlijk is dat geen wereldnieuws. Wat dit verhaal alleen bijzonder maakt, is dat de baby’s op maar liefst 150 kilometer van elkaar werden geboren.

Hawa Sawki beviel van een gezonde dochter op een medische post in het Libische Rubajana. Omdat de bevalling goed was verlopen mocht de 38-jarige moeder van 4 al vrij snel naar huis. Het enige probleem was dat de vrouw bleef klagen over buikpijn. De doktoren dachten dat dit kwam door de bevalling.

Nog een baby

Uiteindelijk werd Hawa Sawki toch doorverwezen naar een arts in een ander ziekenhuis. Hiervoor moest ze een tocht van 150 kilometer over hobbelige zandwegen afleggen. Nadat de vrouw onderzocht was, vertelde de arts dat ze nog een kindje in haar buik had. De vrouw had geen idee dat ze zwanger was van een tweeling.

Ruim 24 uur na de geboorte van haar dochter beviel de vrouw van een jongetje. Volgens de Libische al-Tadhamun maken beide baby’s het goed en heeft de moeder nu geen last meer van buikpijn.