Top
  >  Eten & Drinken   >  Uiensoep specialiteit van Frankrijk
a


Dat uiensoep oorspronkelijk uit Frankrijk komt, dat weet zo onderhand iedereen. Je komt de soep dan ook in heel Frankrijk tegen. Met dit recept voor uiensoep zul je je dan ook in Franse sferen wanen.

Vroeger zaten de Franse handelaren om vier uur ’s ochtends al aan de uiensoep, als alternatief voor koffie om de dag toch goed te beginnen. Tot op de dag van vandaag kunnen we nog van de lekkere en toch voedzame soep genieten, wat vooral een traktatie is tijdens de wat koudere dagen. Geniet van het volgende recept voor Franse uiensoep.

Ingrediënten:
Voor vier personen

  • 35 gram boter
  • 6 middelgrote uien
  • 1½ liter bouillon (groenten of vlees)
  • 1 stokbrood
  • 100 gram pittige kaas
  • Tabasco
  • Worcestersaus

Bereidingswijze:
Ontdoe de uien van hun schil en snijd ze vervolgens in halve ringen. Doe de boter in een hoge pan en bak hierin de uien, tot ze glazig en goudgeel van kleur zijn. Voeg dan de bouillon toe en breng dit zachtjes aan de kook. Om de soep iets pittiger te maken, kun je naar eigen smaak wat tabasco en worcestersaus toevoegen.

Terwijl de soep heet wordt, verwarm je de oven voor op 220  ̊C. Dan snijd je het stokbrood in plakjes en rasp je de kaas erover heen. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en schuif deze dan in de oven. Bak de broodjes 10-15 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin zijn. Schep de soep vervolgens in kommen en leg er een paar broodjes op.

Eet smakelijk!