Top
  >  Familie   >  Vader krijgt 362 vrije dagen van collega’s om voor zwangere en zieke vrouw te zorgen

Vader vrije dagen collegas zwangere zieke vrouw
Een buschauffeur, uit het Franse Nice, werd onlangs enorm verrast door zijn collega’s. De vader kreeg van hen 362 vrije dagen zodat hij voor zijn zwangere en ernstig zieke vrouw kan zorgen.

Afgelopen zomer kreeg de 29-jarige zwangere vrouw van Zaouai Karim een hersenbloeding. Omdat zijn echtgenote sindsdien intensive zorg nodig heeft nam Zaouai al zijn vakantiedagen op, maar helaas was dat niet voldoende. Carnine gaat op 17 november namelijk door middel van een keizersnede bevallen en moet daarna opnieuw leren lopen en heeft continu begeleiding nodig.

20 maanden lang vrij

Zijn collega’s van bus- en tramvervoersbedrijf Lignes D’Azur wilden graag iets doen voor Zaouai en besloten om hun vakantiedagen aan hem te doneren. Maar liefst 250 chauffeurs schonken de vader een vrije dag. In totaal werden er 362 dagen gedoneerd, waardoor Zaouai 20 maanden lang betaald vrij kan nemen. In die tijd kan hij zorgen voor zijn vrouw, hun 8-jarige dochter en de baby.

Zaouai was niet op de hoogte van de inzamelingsactie en is heel ontroerd door het lieve initiatief. “Ik ben compleet ondersteboven, ik kan het niet bevatten. Ik ben trots op mijn collega’s en ik ben trots om voor dit bedrijf te mogen werken”, laat hij weten aan de Franse media.

Foto: Dave Herholz