Top
  >  Lifestyle   >  Vakantie: Disney World Orlando


De plaats Orlando, gelegen in de Amerikaanse staat Florida, is de pretstad van de Verenigde Staten. Je vindt hier namelijk vele attractieparken waaronder Disney World.

Walt Disney World, zoals de magische woonplaats van Mickey voluit heet, is een plek waar van alles te beleven valt voor zowel jong als oud. Ook als je geen kinderen hebt, is een vakantie naar Disney World Orlando zeker aan te raden. De sfeer is hier namelijk heerlijk ontspannen, er valt van alles te beleven en de zon schijnt bijna het gehele jaar door!

Walt Disney World gelegen in de plaats Orlando is een groot stuk land van ongeveer 47 vierkante mijlen. In deze magische wereld vind je 4 attractieparken, 2 waterparken, 2 entertainment gebieden, verschillende sportgelegenheden en 20 Disney hotels, die ieder hun eigen thema hebben.

Attractieparken

Op het land van Walt Disney World liggen 4 attractieparken:

Magic Kingdom
Het oudste en bekendste park is Magic Kingdom. In dit attractiepark raak je betoverd door de Disney sprookjes, maar beleef je ook spannende tijden. Magic Kingdom is verdeeld in 7 fantastische landen, die iedere een andere doelgroep aanspreken. Zo is er voor de kleintjes Fantasyland en Mickey’s Toontown, waar je de bekende Disney figuren ontmoet. En voor de waaghalzen is er Adventureland en Frontierland, hier vind je veel spannende attracties.

Epcot
De afkorting Epcot staat voor Experimental Prototype Community Of Tomorrow. Dit attractiepark is het leerzaamste van alle Disney parken. Epcot is verdeeld in 2 gebieden namelijk: Future World en World Showcase. In Future World draait het om sensationele attracties, je vindt hier dan ook snelste attracties van heel Walt Disney World. Daarnaast ligt de nadruk in de andere attracties op technologische vorderingen, innovatie en de toekomst. In het World Showcase gedeelte maak je kennis met 11 verschillende landen en leer je doormiddelen van attracties, paviljoenen, restaurants en winkels hun cultuur kennen.

Disney’s Hollywood Studios
Disney’s Hollywood Studios geeft je een kijkje achter de filmschermen. Dit attractiepark, met straten die lijken op één grote filmset, is toegewijd aan entertainment. Ook kun je hier verschillende shows, die je regelmatig op tv voorbij ziet komen, bezoeken of je laten verassen tijdens een backstage toer. Maar er zijn ook genoeg spannende attracties zoals de Rock ‘n’ Roller Coaster en de The Twilight Zone Tower of Terror. En voor de kleintjes is er ondermeer een show van de Muppets in 3D en een Toy Story attractie.

Animal Kingdom
Animal Kingdom is het nieuwste Walt Disney World park. In dit attractiepark draait het om dieren. Verdeeld over 7 verschillende gebieden vind je in het park dan ook ruim 17.000 dieren, die afkomstig zijn van 250 diersoorten. In Animal Kingdom kun je genieten van een echte safari, huiveren tijdens de Dinosaur tour en over de besneeuwde berg de Everest glijden in de Expedition Everest achtbaan. Daarnaast heeft dit park ook veel educatieve attracties.

Waterparken

Naast 4 attractieparken heeft Walt Disney World ook 2 waterparken:

Disney’s Blizzard Beach
Disney’s Blizzard Beach is gebaseerd op het verhaal van een sneeuwstorm die over Florida raasde. Hierdoor ontstond er een ski resort, maar al gauw brak de zon weer door en begon alles te smelten. Daarom werd het gebied omgedoopt tot waterpark met skithema. Zo heeft dit park een skilift, glijbanen die verdacht veel lijken op pistes en andere ijzige waterattracties.

Disney’s Typhoon Lagoon
Volgens een legende is Disney’s Typhoon Lagoon ontstaan tijdens een gigantische storm. Door de storm belanden surfborden in palmbomen en ramden boten strandhuizen. Na de storm bleef er een geweldig waterpark met snelle glijbanen, hoge golven en een haaien rivier over.

Binnenkort vind je op Vrouwblog nog meer informatie over Walt Disney World, zoals de verschillende themahotels en wat er naast de attractieparken nog meer te beleven valt in deze magische wereld.