Top
  >  Lifestyle   >  Vakantie in Tokio Japan


Japan is een land met een bepaald mysterie en kracht, mede dankzij de geschiedenis van geisha’s, Samurai krijgers en verschillende vechtsporten.  Japan bestaat uit vier eilanden, waarvan Honshu de hoofdstad Tokio bevat. Wil je het Japanse land en cultuur ontdekken? Ga er dan naar toe op vakantie.

Japan wordt ook wel het land van de rijzende zon genoemd en beschikt over combinatie van oud en nieuw. De eeuwenoude tempels en de moderne stad Tokio laten een duidelijk contrast zien tussen deze twee en tonen ook aan hoe vooruitstrevend Japan is op het gebied van technologie.

Bezienswaardigheden

Edo Tokyo museum
Als je meer wilt ontdekken over Tokio, wat de geschiedenis en cultuur is van de Japanse hoofdstad, dan is het Edo Tokyo museum de geschikte plek. Uitzonderlijk aan dit museum is dat je hier wel foto’s mag maken en gewoon hardop kunt praten, wat in andere Japanse musea niet is toegestaan.

Japanse Zwaardenmuseum
In Tokio kun je een stukje van de Japanse geschiedenis achterhalen in het Japanse Zwaardenmuseum. Hier worden meer dan 150 zwaarden tentoongesteld, die honderden jaren oud zijn. In het museum kun je er ook achter komen hoe de zwaarden gemaakt werden en hoe men ze hanteerden.

Keizerlijk Paleis
Het Keizerlijk Paleis bevindt zich op de plek waar voorheen het kasteel van de shogun uit de Tokugawa-dynastie was gevestigd. Tijdens de bombardementen in 1944 werd deze helaas vernietigd, maar het kasteel werd weer opgebouwd in zijn voormalige glorie.

Ueno Zoo
Tokio beschikt ook over een dierentuin, die naar eigen zeggen erg kindvriendelijk is. Je kunt in Ueno Zoo meerdere dieren bezichtigen, in totaal circa 400. De reuzenpanda’s en ijsbeer zijn grote trekpleisters in het dierenpark. Mocht je er iets willen eten en drinken dan zijn er verschillende voorzieningen aanwezig.

Tokyo Disney Resort
Als koploper van moderne technologie, is het geen verrassing dat de Japanse hoofdstad ook over een Disney Resort beschikt. Het pretpark bestaat al sinds 1983, maar is sindsdien volledig uitgebreid naar moderne standaarden. Ook bevindt het zich in Oosterse sferen, het Tokio Disney Resort heeft een Amerikaanse uitstraling waarbij de westerse keuken niet ontbreekt.

Winkelen

Ginza
Om te winkelen in Tokio, moet je in Ginza zijn. Dit is een luxe winkeldistrict met veel designermerken en grote warenhuizen, die gebouwd zijn naar Westerse voorbeelden. De Japanse bevolking is dol op winkelen en heeft hiervoor zelfs een speciale regeling. Op zondagen zijn verschillende straten voor het verkeer afgesloten, zodat de mensen er veilig en eenvoudig kunnen winkelen.

Omotesando
Wil je de Japanse mode ontdekken, dan moet je naar Omotesando in de buurt Harajuku gaan, hier komen veel trendbewuste jongeren van Tokio. Je vindt er een groot aanbod van luxe winkels en trendy cafés en staat ook wel bekent als de Champs-Elysées van Tokio.

Takeshita
In Tokio is de winkelstraat Takeshita ook een geliefde buurt om te shoppen. Er zitten allerlei winkels, waarbij de prijzen van de kleding te vergelijken is met de prijzen hier in Nederland. De openingstijden zijn wel wat anders, want de winkels gaan pas om 10.00 uur open en sluiten om 20.00 uur.

Tsukiji Market
Deze markt in Tokio heeft alles te bieden wat je maar kunt bedenken en meer. Over het algemeen wordt er voedsel verkocht, maar er worden ook maaltijden mee bereidt. Zo zijn er ’s avonds veel toeristen te vinden die er hun avondeten komen nuttigen.

Eten en drinken

De Japanse keuken staat erom bekend veel aandacht te besteden aan de presentatie van gerechten. Zo worden de maaltijden vaak voor je neus door een kok bereidt en proberen ze er altijd iets moois van te maken. De voornaamste ingrediënten die ze gebruiken zijn rijst en vis, waardoor je waarschijnlijk meteen een connectie legt met sushi. Dit veel gegeten gerecht in Japan, wordt gemaakt van witte rijst, rauwe vis, bepaalde groenten en zeewiervellen.

Een andere specialiteit in Japan zijn de teriyaki gerechten, die worden gekenmerkt door de saus. Deze wordt samengesteld met sojasaus, sake, mirin en suiker en kan dienen als een marinade of gewoon als saus. Het voornaamste wat de Japanse bevolking aan alcoholische dranken drinkt, is sake, bier en wijn.