Top
  >  Familie   >  Vakantiebestemmingen voor kinderen


Over 3 á 4 maanden hebben alle kinderen weer zomervakantie en dat betekent dat het de hoogste tijd is om een vakantie te boeken. Hier vind je een aantal leuke vakantiebestemmingen voor kinderen waar zij zich zeker niet zullen vervelen.

Het is altijd lastig om een bestemming te vinden waar kinderen zich niet na 3 dagen al gaan vervelen. Je doet ze meestal niet veel plezier met een tweeweekse vakantie op de camping waar 1 klein zwembad en speeltuintje te vinden is. Kinderen zijn altijd gek op spanning, avontuur en pretparken. Hier vind je 6 leuke vakantiebestemmingen voor kinderen.

Hotel Aqua Fantasy Turkije


Aqua Fantasy is het grootste en meest populaire waterparken van Europa. Het waterpark ligt in het zonnige Turkije, heeft een oppervlakte van maar liefst 60.000m2 en is helemaal in sprookjes stijl. Terwijl jouw kinderen zich uitleven in de wilde rivier met watervallen of in één van de 26 glijbanen, kun jij lekker bakken in de zon. Het hotel van het park biedt ook nog eens heel veel entertainment voor kinderen. Met animatieteams, speeltoestellen, springkussens, kinderbuffetten, discofeestjes en sportactiviteiten worden ze prima vermaakt.

Cowbys & indianen vakantie Verenigde Staten

Wil jij liever buiten Europa op vakantie, ben jij op zoek naar spanning en avontuur en zijn jouw kinderen ouder dan 12 jaar? Boek dan de cowboys & indianen vakantie naar de Verenigde Staten. Tijdens deze familiereis trek je door de ruige berglandschappen, woestijnen en diepe canyons. Je onderneemt sportieve activiteiten zoals mountainbiken, kanoën en paardrijden en je overnacht in de natuur. Maar ook aan de ouders is gedacht. De steden Las Vegas, San Francisco en Los Angels worden niet overgeslagen.

Survival vakantie Spanje


Voor wie op zoek is naar een avontuurlijke reis binnen Europa kan kiezen voor een survival vakantie in de Pyreneeën. Tijdens een survival vakantie leer je hoe je moet overleven in de wilde natuur door zelf vuur te maken, voedsel te vinden en een kamp te bouwen. Daarnaast doe je ook leuke sportactiviteiten zoals rots klimmen, raften in de wilde rivieren en wandelen door de prachtige natuur. De minimale leeftijd van deze vakantie is, bij de meeste aanbieders, 6 jaar.

Europa Park Duitsland


Of ze nou 5 of 12 jaar zijn, pretparken doen het altijd goed bij kinderen. In Duitsland zijn veel pretparken te vinden waarbij je ook kan overnachten, Europa Park is hier een van. Een bezoek aan Europa Park is perfect als je maar een paar dagen eruit wil. Het Duitse pretpark, dat qua oppervlakte groter is dan Euro Disney, beschikt over meerdere hotels die heel leuk voor kinderen zijn.

Safari in Afrika

Ga jij liever echt op safari en wil jij jouw kinderen een onvergetelijke vakantie bezorgen? Kies dan voor een avontuurlijke rondreis door de wildernis van Afrika. Veel reisaanbieders houden rekening met kinderen vanaf 6 jaar en hebben de reis daarop afgestemd. Zo kunnen kinderen opgeleid worden tot rangers, per boot op zoek gaan naar krokodillen en paardrijden door Afrikaanse wildernis.

Beekse Bergen Nederland


Voor gezinnen die liever in eigen land op vakantie gaan is Beekse Bergen een echte aanrader. Dit safaripark beschikt over vakantiehuisjes, een camping en een speel- en strandpark. Het Nederlandse wildpark ligt ook nog eens in het gezellige hart van Brabant waar genoeg te doen is.