Top
  >  Lifestyle   >  5 vakantietrends voor 2011


Het is fijn om bij te komen tijdens de vakantie, maar bij de planning en organisatie ervan komt er veel kijken. Vrouwblog helpt je bij het vinden van de juiste vakantie door de vakantietrends voor 2011 neer te zetten.


Het bedenken en vinden van de juiste vakantie is vaak een hele opgave. Vrouwblog maakt het iets gemakkelijker voor je door 5 vakantietrends voor 2011 op te sommen. Hoewel er bij de vakantietrends van 2010 erg gelet werd op het budget, mag het dit jaar toch weer wat meer kosten. De vakanties in 2011 draaien vooral om ontspanning.

Woningruilen

Het woord zegt het al, je ruilt jouw appartement, flat of huis om met de woning van iemand anders, vaak zit de auto hierbij inbegrepen. Omdat je meestal maar een kleine vergoeding hoeft te betalen, is dit de manier van een goedkope vakantie. Daarnaast heb jij altijd de zekerheid dat iemand op jouw huis past.

Glamperen

Kamperen, door veel mensen ook wel kramperen genoemd, is vaak erg oncomfortabel. Sinds de komst van de glamping hoeft dat niet meer, want dit begrip omvat de woorden camping en glamorous. Je kunt dus in luxe en stijl genieten van de vrijheid van het kamperen, dit doe je in een sfeervolle stacaravan of een luxueuze tent.

Caribische cruise

Altijd al gedroomd van een parelwit strand met helderblauw water? Dit vind je in het Caribisch gebied. Maak een Caribische cruise en vaar langs de Bahama’s, Cuba, Jamaica, Dominicaanse Republiek en Barbados. Tijdens het varen kan jij genieten van de feestjes op de cruise en zwemmen in het zwembad. Deze cruise is ook geschikt om met je kinderen heen te gaan, want er bestaan Caribische cruises die speciaal bedoeld zijn voor gezinnen.

Wellnessvakantie

Door alle drukte vergeten we soms om aan onszelf te denken, daarom kan je jezelf een oppepper geven door een wellnessvakantie te nemen. Zo kan je kiezen voor een culinair hotel of een hotel aan zee, hier kan je jouw hoofd leeg maken en het ruizen van de zee kan meditatief werken.

Ecotoerisme

Het milieu wordt steeds belangrijker, ook voor de Nederlandse reiziger. Daarom bestaan er nu eco-hotels, meestal kun je hier biologisch eten en er zal een eerlijke prijs voor het voedsel betaald zijn. Veel eco-hotels proberen zo min mogelijk energie te verbruiken en de hotels staan vaak in de buurt van een natuurgebied.