Top
  >  Familie   >  Veel seks maakt vrouwen vruchtbaarder

Seks vrouwen vruchtbaarder
Wil je graag een baby? Dan is volgens wetenschappers een actief seksleven de oplossing. Want veel seks hebben, ook als je niet in je vruchtbare periode zit, verhoogt de kans om zwanger te worden.

Een onderzoek van de Amerikaanse Indiana University heeft aangetoond dat vaak seks hebben zorgt voor veranderingen in het immuunsysteem van vrouwen, waardoor onze vruchtbaarheid toeneemt en daarmee de kans om in verwachting te raken. Het vrouwelijk lichaam reageert op gemeenschap door meer antilichamen van een bepaalde soort aan te maken, ter voorbereiding op een eventuele zwangerschap. Dit zorgt er onder meer voor dat de ‘vreemde’ spermacellen niet worden aangevallen door het immuunsysteem. Deze veranderingen werden niet aangetroffen bij vrouwen die geen seks hadden.

Onderzoekester Tierney Lorenz zegt dat de uitkomsten van de studie een doorbraak zijn en het nieuwe antwoord geven op een oude vraag: Waarom is seks buiten de vruchtbare periode om toch goed voor de vruchtbaarheid? “Dit onderzoek is het eerste dat duidelijk maakt dat seks ervoor zorgt dat het lichaam antilichamen aanmaakt die de bevruchting ondersteunen”, laat ze weten.

Foto: Thomas Pompernigg