Top
  >  Familie   >  Vrouw bevalt van baby van 6,8 kilo

Vrouw bevalt baby 6 8 kilo
Vanessa Cervantez heeft de afgelopen maanden met een enorme baby in haar buik rondgelopen. De vrouw beviel onlangs van een baby van 6,8 kilo.

In het Desert Valley Hospital in Californië is de 28-jarige Vanessa Cervantez, die zelf maar 1,54 meter lang is, bevallen van een jongetje dat bij de geboorte 6,8 kg woog. Andrew Jacob werd op de wereld gezet met behulp van een keizersnede. De baby werd hierna direct naar een kinderziekenhuis gebracht omdat hij moeite had met ademen.

Toen de artsen aan de kersverse moeder vertelden hoe zwaar haar bij was, geloofde de vrouw dit in eerste instantie niet. Ze dacht dan ook dat de weegschaal kapot was. “Geen van de dokters hadden eerder een baby van dat kaliber op de wereld gezet. Ze hadden hier zelfs nog nooit van gehoord,” laat ze weten aan de Huffington Post.

Zwaarste baby ooit

Vorig jaar beviel een Britse moeder in Spanje op natuurlijk wijze van een baby van 6,2 kilo. Hoewel Andrew Jacob zwaarder is, is hij niet de grootste baby die ooit werd geboren. Volgens het Guinness Book of World Records kwam de zwaarste baby ooit ter wereld in Canada in 1879. De baby woog 10,5 kilo en stief 11 uur na de geboorte. De ouders van het kind hadden beiden Gigantism.