Top
  >  Familie   >  Vrouw bevalt van blanke en donkere baby


Pamela Frazer was na de geboorte van haar tweeling dolgelukkig, maar toch keek de kersverse moeder even verrast op. Ze had namelijk een blanke en donkere baby op de wereld gezet.

De 30 jarige Britse Pamela Frazer is vorige maand bevallen van een tweeling, waarvan het ene meisje een blanke huid heeft en de ander een donkere. Haar dochtertje Candice Anne heeft donkere ogen, zwart haar en een donkere huid en haar tweelingzusje Aleisha Lilly heeft lichte ogen, blond haar en een blanke huid.

Hoewel de ouders even verbaasd waren door hun tweeling hebben zowel Pamela als haar man Oswald blanke en donkere voorouders. “Mijn moeder heeft Jamaicaanse, Afrikaanse en Ierse voorouders, mijn vader is blank. De vader van Oswald is Jamaicaans, zijn moeder heeft Jamaicaanse en Ierse roots,” vertelt Pamela aan The Sun.

Geen tweeling?

Verder zegt de moeder dat ze veel reacties krijgt omdat haar tweeling erg verschillend is. Zo wandelde ze een keer op straat toen een voorbijgangster vroeg hoe oud haar dochtertjes waren. Toen Pamela zei dat ze een tweeling waren geloofde de vrouw dit niet en zei dat dat niet mogelijk was.

Toch komt het fenomeen volgens doktoren vaker voor bij tweelingen. Zo kan een tweelingen een verschillende huidskleur hebben als er 2 aparte eicellen bevrucht worden door 2 zaadcellen. Dit houdt in dat de genen die de huidskleur bij elke baby bepalen verschillend kunnen zijn.

Foto via The Sun

post a comment