Top
  >  Familie   >  Vrouwen krijgen te snel achterelkaar kinderen

Vrouwen te snel kinderen achterelkaar
Kinderen die niet te veel in leeftijd verschillen is leuk, maar het heeft ook negatieve gevolgen. Een onderzoek heeft namelijk aangetoond dat te snel achterelkaar kinderen krijgen ongezond is.

Uit een Amerikaanse studie is gebleken dat 30 procent van de vrouwen niet lang genoeg wacht voor ze zweer aan kinderen beginnen. Als er minder dan 18 maanden tussen de zwangerschappen zit, kan dat volgens Mayo Clinic voor gezondheidsproblemen bij zowel moeder als kind zorgen. Een abnormale ontwikkeling van de placenta, vroegtijdige geboorte, een te laag geboorte gewicht en autisme behoren tot de risico’s. Dat komt omdat de fysieke stress van de voorgaande zwangerschap het opslaan van noodzakelijke voedingsstoffen, waaronder ijzer, kan verstoren.

Volgens de wetenschappers is het voor vrouwen het beste om een periode van minimaal 18 maanden tot maximaal 5 jaar tussen de zwangerschappen te plannen. Zo krijgt het lichaam van de moeder genoeg tijd om te herstellen en neemt de kans op een gezonde baby toe.

Foto: Raul Hernandez