Top
  >  Familie   >  1 op de 4 vrouwen heeft spijt van uitstellen kinderwens


Hoewel bijna elke vrouw kinderen wil, stellen veel vrouwen dit uit. Toch blijkt dit niet altijd een verstandige keuze te zijn. Want 1 op de 4 vrouwen heeft spijt van het uitstellen van haar kinderwens.

Uit onderzoek van The 2012 Modern Motherhood Report, onder 3.000 vrouwen tussen 28 en 45 jaar, is naar voren gekomen dat 24 procent van de dames er spijt van heeft dat zij haar kinderwens heeft uitgesteld. De ondervraagden deden dit omdat zij meer geld wilden, carrière wilden maken of eerst meer tijd wilden doorbrengen met hun partner.

Ook kwam uit de enquête naar voren dat 17 procent zich nu zorgen maakt dat ze te oud is om kinderen te krijgen. Zo onderging 1 op de 10 al een vruchtbaarheidsbehandeling omdat ze moeilijkheden ondervond om op natuurlijke wijze in verwachting te raken. Ook wil 1 op de 5 zo graag een baby dat ze met het idee heeft gespeeld om een alleenstaande moeder te worden.

Biologische klok tikt door

Als vrouwen eenmaal de 35 jaar hebben bereikt, daalt hun vruchtbaarheid snel en hoewel ivf de kans op een zwangerschap vergoot is dit geen garantie. “Te veel vrouwen begrijpen niet dat hun biologische klok het hen moeilijker maakt om zwanger te raken. Dames met een kinderwens worden ook ongeduldiger. Ze gaan sneller naar een dokter, wat positief is, omdat ze willen weten wat er met hen aan de hand is,” laat vruchtbaarheidsexpert Mark Sedler weten.