Top
  >  Mode & Beauty   >  Vrouwen worden steeds jonger grijs


De gedachte dat grijs haar bij oude mensen hoort is passé. Vrouwen krijgen namelijk op steeds jongere leeftijd grijze haren. Meer dan 30 procent van de vrouwen onder de 30 jaar, is in het bezit van een pluk grijs haar.

Je haar verven uit onvrede over je natuurlijke haarkleur kan een reden zijn om je lokken een andere kleur te geven. Maar veel vrouwen hebben een andere reden voor het verven van hun haar, namelijk grijze plukken! 32 procent van vrouwen jonger dan 30 jaar heeft weleens eens grijze lokken bij zichzelf ontdekt. Deze resultaten komen uit een Brits onderzoek, dat is uitgevoerd door John Frieda.

De oorzaak van grijze haren? Twee derde zegt dat stress de boosdoener is. Als we dit moeten geloven, zouden we 20 jaar geleden minder stress hebben in ons leven. Toen werd namelijk maar 18 procent van de vrouwen in hun jonge jaren grijs.

Maar we hoeven niet bang te zijn dat deze trend doorzet en we straks kinderen hebben die op nog jongere leeftijd grijs worden. Er wordt namelijk gewerkt aan een product waarmee grijs haar op jonge leeftijd tegen gegaan kan worden. Helaas is het nog wel even wachten, want over ongeveer tien jaar ligt het product pas in de schappen.

post a comment