Top
  >  Familie   >  Vrouwen met een zeurende moeder zijn later succesvoller

Vrouwen zeurende moeder succesvoller
Hield jouw moeder je vroeger bij alles wat je deed in de gaten en mocht je meer dingen niet dan wel? Dat was toen natuurlijk hartstikke vervelend, maar waarschijnlijk pluk je daar nu de vruchten van. Vrouwen die zijn grootgebracht door een zeurende moeder zijn namelijk succesvoller.

Je moeders gezeur over het maken van je huiswerk en het opruimen van je kamer is volgens onderzoekers echt goed geweest. Uit een studie van de Engelse University of Essex is gebleken dat vrouwen met een mama die de lat hoog legde succesvoller zijn dan dames die als kind een moeder hadden waarvan bijna alles mocht. Tot deze conclusie kwamen de wetenschappers nadat ze 6 jaar lang, tussen 2004 en 2010, het leven van 15.500 meisjes volgden.

Ze ontdekten dat meisjes met een zeurende moeder vaker gingen studeren. Ook verdient deze groep later meer dan hun geslachtsgenoten met een relaxte mams en komen ze minder snel zonder werk te zitten. Een ander groot voordeel dat aan het licht kwam, is dat meisjes met een zeurende moeder een kleinere kans hebben om een tienermoeder te worden.

Foto: Adina Voicu