Top
  >  Eten & Drinken   >  We letten steeds meer op kwaliteit en minder op kwantiteit

Eet jij nog net zoveel vlees als een paar jaar geleden? Voor veel mensen geldt dat zij een beetje zijn gaan minderen. Slecht nieuws voor slagers, zou je zeggen. Valt wel mee. Want de nieuwe trend, minder vlees eten, maar wel kiezen voor beter vlees, klinkt ook hen als muziek in de oren.

Minder, maar wel beter

Al geldt het niet voor iedereen, is het voor veel mensen zo dat ze wat minder vlees zijn gaan eten. Eens wat vaker geen vlees op het menu, niks mis mee. Bij de beste slager juichen ze het zelfs toe. Want mensen die wat kritischer naar het vlees dat ze eten kijken, letten daarbij meestal niet alleen op de hoeveelheid. Nee, ze kijken ook naar de kwaliteit. Als ze minder vlees eten, dan moet het wel goed zijn. Wagyu vlees wordt steeds populairder, en ook ander vlees van goede kwaliteit weet steeds vaker de weg naar ons bord te vinden. En dat is goed nieuws, vindt ook de slager met hart voor zijn zaak. Want de echte vakmensen vinden het maar wat mooi om juist dit bijzondere vlees voor te bereiden en te verkopen.

Waar vind je het?

Het lastige van de keuze om voortaan voor goed vlees te gaan, en de kiloknallers en andere stukken vlees van mindere kwaliteit links te laten liggen, is toch wel de zoektocht naar dat goede vlees. Want waar vind je het eerder genoemde Wagyu vlees, of andere bijzondere, kwalitatief goede soorten? Niet bij de supermarkt, over het algemeen.

Een goede slager helpt je graag. Niet al het vlees is altijd op voorraad, maar echte vakmensen zullen je graag willen helpen, en samen met jou op zoek gaan naar het vlees dat je zoekt. Met een beetje geluk krijg je ook nog eens volop advies over de beste manier om het vlees te bereiden, of ontvang je tips op het gebied van andere vleessoorten die je waarschijnlijk ook lekker zal vinden. Daarvoor ga je naar de echte vakmensen toe!

Helaas is er lang niet meer in iedere plaats een dergelijke goede slager aanwezig. Net als veel speciaalzaken zijn zij meer en meer uit het straatbeeld verdwenen, naarmate meer mensen voor al hun boodschappen naar de supermarkt uitweken. Maar geen nood: ook online kun je prima terecht voor goed vlees. De online slager is bezig aan een opmars, en dit is precies de plek waar je dat vlees van goede kwaliteit, voorzien van goede adviezen vindt. Lang zoeken hoef je dus eigenlijk niet, een internetverbinding is alles wat je nodig hebt om het beste vlees in huis te halen.