Top
  >  Lifestyle   >  Welke fiets past het beste bij jou?

Houd je wel van een rondje fietsen tijdens het sporten of juist om even lekker te ontspannen? Dan ben je zeker niet de enige. Het kan dan nog wel eens lastig zijn om de perfecte fiets te vinden. Hierbij is het belangrijk om jezelf af te vragen waarvoor je de fiets wilt gebruiken. Zo kom je erachter welke fiets het beste bij jou past. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder. 

Een e-bike

Een e-bike is de laatste jaren natuurlijk steeds populairder geworden. Een e-bike is een elektrische fiets. Deze fiets is dus voorzien van een motor waardoor je trapondersteuning hebt op je fiets. Je hoeft hiervoor dus minder vaak en hard te trappen om wel snelheid te krijgen. Een Koga e-bike is dan ook perfect als je, door welke reden dan ook, niet meer zoveel kracht kunt zetten om te trappen, wanneer je bijvoorbeeld ouder bent. Verder is een e-bike natuurlijk ook erg handig als je juist langere afstanden moet fietsen of over een erg heuvelachtig gebied. Door gebruik te maken van een e-bike kun je alsnog met een fiets op je bestemming aankomen. 

Een mountainbike

Een mountainbike is natuurlijk weer een totaal ander type fiets dan een e-bike. Een mountainbike is een fiets waarmee je gemakkelijk off-road kunt rijden. Dit wil zeggen op zandpaden of door bossen. De fiets heeft namelijk veel grip door de dikke banden, hier kun je een mountainbike dan ook aan herkennen. Een Cannondale mountainbike heeft uitstekende banden om off-road mee te rijden door de dikke banden die veel grip en comfort tijdens het fietsen bieden. Wanneer je kiest voor een mountainbike is het dus belangrijk dat je wel van een beetje avontuur houdt en je het niet erg vindt om jezelf in het zweet te werken. 

Een bakfiets

Het woord zegt het al, maar een bakfiets is een fiets met een bak ervoor. Hierin kun je van alles vervoeren, zoals zware boodschappen. Een bakfiets is dan ook erg ideaal als je meerdere kinderen hebt. Doordat alle kinderen in de bak voor de fiets kunnen zitten ben je alsnog erg mobiel, maar zitten je kinderen wel op een veilige plek. Hierdoor hoef je je geen zorgen meer te maken dat je een kind uit het oog verliest. Bovendien zijn er ook elektrische bakfietsen, wat natuurlijk helemaal ideaal is, want een bak met drie kinderen voor je fiets kan nog wel eens zwaar zijn.