Top
  >  Familie   >  Werk en kinderen combineren


Steeds meer vrouwen hebben een naast hun kroost, ook nog een parttime of fulltime baan.  Heb jij ook je handen vol en nauwelijks tijd voor jezelf? Dat is logisch, het is ook niet gemakkelijk om werk met kinderen te combineren.

Opstaan, jezelf klaarmaken, kinderen aankleden, ontbijt maken, kinderen naar school brengen, werken, sporten, kinderen ophalen, boodschappen doen, schoonmaken, koken, met de kinderen naar zwemles,  voorlezen, toedekken, 1 uurtje tv kijken en slapen. Zo ziet het dagelijkse leven van veel vrouwen eruit. Het is erg zwaar en daarom lees je hier tips om kinderen met werk te combineren.

Stel prioriteiten

Je bent natuurlijk een supermoeder die een ster is in multitasking, maar je bent ook maar een mens. Je kunt je niet altijd voor een volle 100 procent inzetten op kantoor en iedere dag alle aandacht aan je kind schenken. Het is daarom belangrijk dat je prioriteiten stelt. Wat vind jij belangrijk? Wil je aan de top komen op je werk? Of wil je liever niet je kinderen naar de kinderopvang brengen?

Laat je schuldgevoel los

Voel je niet schuldig omdat je de kinderen naar een oppas brengt of een deadline niet haalt. Je hebt het druk en je kunt niet alles perfect doen! Voel je niet schuldig naar je collega’s of kinderen. Je doet je best om alles op rolletjes te laten lopen en meer kun je niet doen.

Wees creatief

Natuurlijk hoef je als moeder niet gelijk thuis te gaan zitten. Kinderen en werk zijn te combineren, maar dan moet je wel creatief denken en aanpassingen maken. Denk bijvoorbeeld aan thuiswerken of een eigen bedrijf beginnen. Ook maken sommige bedrijven gebruik van duobanen. Hierbij wordt 1 functie verdeeld onder 2 personen. Je kunt ook je man vragen om wat minder te gaan werken. En wellicht wilt je moeder, tante of de buurvrouw eens op de kinderen passen.

Maak een planning

Hang een memoboord in de keuken of hou alles bij in je agenda. Wanneer moeten je kinderen naar voetbal? Hoe laat moeten zij zaterdag of dat verjaardagsfeestje zijn? En wat is de datum van die belangrijke deadline? Maak hierbij ook een taakverdeling. Op die manier creëer je overzicht en kun zien wanneer er tijd over is voor leuke dingen!

Neem tijd voor jezelf

Veel vrouwen gaan maar door en nemen nauwelijks tijd voor zichzelf. Las minimaal een avond in de week voor jezelf in. Laat je man of moeder op de kinderen passen of breng ze naar een oppas. Plan een avondje uit met vriendinnen, ga lekker relaxen op de bank of ga romantisch uit eten met je partner. Je zal hierdoor minder snel overspannen raken.