Top
  >  Familie   >  Werkloze vader van 26 kinderen krijgt huis van 400.000 euro

Werkloze vader 26 kinderen krijgt huis
Peter Rolfe heeft maar liefst 26 kinderen en heeft dan ook een buitengewone stamboom. Om zijn kroost een dak boven hun hoofd te geven heeft de werkloze vader een huis gekregen van 400.000 euro.

Peter wordt door veel Britten de ‘meest waardeloze vader van Groot-Brittannië’ genoemd. De 64-jarige man heeft 26 kinderen, van 4 tot 44 jaar oud, bij 15 verschillende vrouwen. Van de gemeente heeft hij een huis van omgerekend 400.000 euro gekregen in Newport. Samen met 7 van zijn kinderen en 2 kleinkinderen woont hij nu in het huis met 5 slaapkamers.

Jaarlijks 60.000 euro bijstand

De vader is al 20 jaar werkloos en krijgt jaarlijks meer dan 60.000 euro aan bijstand. Ook heeft hij een compensatie van 1.200 euro gekregen voor het lange wachten op zijn nieuwe woning. Peter vindt zelf dat hij overal recht op heeft en noemt zijn oude huis een gevangenis. Hij vond het dan ook de plicht van de gemeente om een grotere woning voor hem beschikbaar te stellen. “Ik ben tevreden met mijn nieuwe huis, maar het is niet zo dat ik ineens in een paleis woon”, laat hij weten aan de Daily Mail.

De verhuizing van de enorme familie valt bij veel buurtbewoners niet in goede aarde. Zij zijn verontwaardigd dat de werkloze vader zo veel bijstand ontvang, een duur huis krijgt en ook nog eens een schadevergoeding eist. “Dit is misselijkmakend. Als je nu eens ophoudt met voortplanten, dan zou je genoeg ruimte hebben voor je kinderen. En zoek een baan”, aldus een buurtgenoot.

Peter Rolfe stamboom