Top
  >  Mode & Beauty   >  Zelfgemaakt gezichtsmasker van komkommer
o


Als je alleen al een schijfje komkommer op je ogen legt, ben je in een mum van tijd verlost van vermoeide en opgezwollen ogen. Wat voor wonderen zou je dan wel niet kunnen bereiken met het volgende zelfgemaakte komkommer gezichtsmasker?

Komkommer is niet alleen goed voor de lijn, maar heeft ook een kalmerende en genezende werking op de huid en wordt daarom vaak gebruikt in beautyproducten. Zo verkoelt het je huid bij verbranding door de zon, reinigt het je gezicht van vuil en zegt het een vette huid vaarwel. Ontdek wat het groene wondermiddel voor jou kan betekenen, met het onderstaande zelfgemaakte gezichtsmasker van komkommer.

Ingrediënten

• 1 komkommer
• 3 eetlepels yoghurt
• Een beetje citroensap

Schil de komkommer en snijd deze dan doormidden. Verwijder de zaadlijsten, door ze er met een lepel uit te schrapen. Snij de komkommer vervolgens in stukjes en stop die in een blender of pureer ze met een staafmixer.  Voeg hier dan de eetlepels yoghurt en het beetje citroensap aan toe en mix dit samen, totdat er een glad mengsel ontstaat.

Smeer het komkommermasker op je gezicht, dat je van te voren eerst hebt gewassen. Laat het gezichtsmasker ongeveer 10 tot 15 minuten inwerken en spoel het daarna af met warm water.

Het komkommermasker is trouwens uitermate geschikt als je een vette huid hebt. De komkommer zorgt er namelijk voor dat je poriën gaan samentrekken, waardoor je huid zacht en glad zal aanvoelen.

Let op
Het komkommermasker bestaat uit natuurlijke ingrediënten, maar is daarmee niet voor alle huidtypen geschikt. Als je een gevoelige huid hebt, ga dan voorzichtig te werk. Als je last hebt van allergieën, vermijd dan de ingrediënten waar je allergisch voor bent. Krijg je tijdens het aanbrengen van het masker een branderig stekend gevoel, spoel het dan onmiddellijk af met warm water.