Top
  >  Lifestyle   >  Zo kies je een telefoonabonnement dat bij je past

We gebruiken onze telefoon de hele dag door en is dan ook niet meer weg te denken uit ons leven. Hierbij wil je dan ook optimaal gebruik kunnen maken van jouw toestel en het telefoonabonnement dat je afsluit heeft hier een grote invloed op. Je wilt immers niet zonder belminuten zitten als je een belangrijk telefoongesprek moet voeren. Daarnaast zijn er erg veel opties bij het uitkiezen van een telefoonabonnement, zo kun je een nieuwe telefoon bij het abonnement afsluiten. Bij het afsluiten van een telefoonabonnement komt dus veel kijken. In dit artikel vertellen we je alles over het uitkiezen van het beste telefoonabonnement, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Een telefoon bij je telefoonabonnement afsluiten

Tegenwoordig kun je ook een telefoon bij je telefoonabonnement afsluiten. Dit is natuurlijk super handig. Je hebt op deze manier een duidelijk overzicht van de kosten die je maakt voor de aanschaf en het gebruik van je telefoon. Wanneer je bijvoorbeeld van plan bent om een iPhone 13 kopen, dan kun je bij een aanbieder als Tele2 bepalen hoeveel je maandelijks voor je nieuwe toestel wilt betalen. De iPhone 13 is één van de nieuwste modellen van Apple met veel nieuwe functies. Je kunt kiezen uit zowel de iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Kijk goed naar de specificaties van het toestel en kies de iPhone 13 die bij jou past. Wanneer je dit toestel aanschaft weet je dus zeker dat je weer even vooruit kunt met je nieuwe telefoon. Het aanschaffen van een telefoon bij je telefoonabonnement is dan ook een uitkomst wanneer je wel een nieuwe telefoon wilt, maar misschien niet direct het gehele bedrag wilt of kunt betalen. Je kiest het bedrag dat je maandelijks wilt betalen voor je toestel, waarbij direct wordt weergegeven hoeveel je dan eenmalig zult moeten betalen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het toestel direct te betalen, zodat je hier geen maandelijkse kosten aan hebt. 

Een sim-only abonnement afsluiten

Wanneer je nog over een goede telefoon beschikt en nog geen nieuw toestel nodig hebt, is het verstandig om een sim-only abonnement af te sluiten. Op deze manier heb je alleen kosten aan het verbruik van je toestel, zoals bellen, sms’en en internetten. Gebruik je je mobiel alleen wanneer het noodzakelijk is? Dan kun je je abonnement hierop aanpassen. Zo kun je kiezen voor 200 belminuten/sms en 5 GB. Zo maak je geen overbodige kosten voor je telefoonabonnement. Wanneer je veel gebruikt maakt van je telefoon is het aan te raden om een unlimited abonnement af te sluiten. Hierbij kun je onbeperkt bellen, sms’en en internetten oftewel MB’s gebruiken. Je betaald hiervoor een vast bedrag per maand. 

Kortom, wanneer je een telefoonabonnement gaat afsluiten is het belangrijk om te bedenken wat je nodig hebt. Vraag je ten eerste af of je een nieuw toestel bij je abonnement wilt afsluiten. Daarna is het belangrijk om te bepalen hoeveel je je telefoon gebruikt en hier je bel/sms- en databundel op aan te passen.