Top
  >  Mode & Beauty   >  Zo kies je het juiste sieraad voor jou!

Sieraden maken je outfit helemaal af. Hierdoor is het leuk om een combinatie van sieraden te maken om elke outfit op te kleuren. Dit klinkt misschien simpel, maar tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende sieraden. Hierdoor wordt de keuze erop niet makkelijker. Door een persoonlijke combinatie te maken, past het helemaal bij jouw stijl en kun je je sieraden bij elke outfit dragen. Ben je benieuwd waar je op moet letten om het juiste sieraad voor jou uit te zoeken? Lees dan snel verder.

De kleur van het sieraad

Ten eerste is de kleur van het sieraad erg belangrijk. Zo kun je namelijk een persoonlijke voorkeur hebben voor een zilver, geelgoud of roségoud kleurig sieraad. Tegenwoordig zijn ook er ook verschillende sieraden die zogenoemd bicolor zijn. Dit wil zeggen dat het sieraad uit meerdere kleuren bestaat, bijvoorbeeld geelgoud en roségoud. Het voordeel hiervan is dat dit sieraad dan in ieder geval bij je andere sieraden past. Tegenwoordig hoeft het ook niet meer zo te zijn dat al je sieraden zilver of geel goudkleurig zijn, maar je kunt hier ook prima een combinatie van maken. Dit zijn de meest voordehandliggende kleuren, maar je kunt natuurlijk ook voor een blauwe of roze ketting kiezen die helemaal past bij jouw outfit. 

Het materiaal van het sieraad

Nu je eenmaal weet welke kleur jouw perfecte sieraden moeten hebben, is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar het materiaal. Zo kun je kiezen voor sieraden van zilver, goud of edelmetaal. Hierin zitten verschillen wat betreft prijs, kwaliteit en onderhoud. Zo zijn sieraden van goud bijvoorbeeld veel kostbaarder dan van zilver. Daarnaast kun je ook vanwege een nikkel allergie voor een bepaald materiaal kiezen. Het is dan verstandig om te kiezen voor een sieraad van edelmetaal of staal. 

De grootte van het sieraad

Ten derde is de grootte van het sieraad erg belangrijk, zowel wat betreft de maat als grootte van het sieraad zelf. Houd je ervan om een statement te maken? Dan is het aan te raden om voor een groot en opvallend sieraad te gaan. Dit kunnen zowel ringen, oorbellen als een ketting zijn. Wanneer je juist voor een subtiele look houdt, is het leuk om meerdere kleine en dunne sieraden met elkaar te combineren. 

Kortom, wanneer je een sieraad gaat uitkiezen is het belangrijk om na te denken over de kleur, het materiaal en de grootte van het sieraad. Op deze manier weet je zeker dat je een sieraad kiest wat bij jou past.