Top
  >  Mode & Beauty   >  Zo was jij je haar op een duurzame manier: drie tips!

Je haar wassen, even dat momentje voor jezelf onder de douche. Het is iets waar je misschien lekker van kunt genieten, maar wist je dat we op dat gebied niet altijd heel duurzaam bezig zijn? We gebruiken vaak veel warm water en de plastic verpakkingen doen niet veel goeds voor onze wereld. Veel duurzame merken, zoals Davines Shampoo, zijn al goed op weg en maken minder gebruik van schadelijke ingrediënten in hun producten. Benieuwd naar op welke manieren jij zelf een handje kan meehelpen aan de natuur en op een duurzame manier je haar wast? Lees dan snel verder! 

Verminder het gebruik van (warm) water

Een goede manier om ten eerste veel water te besparen is het letten op het watergebruik. Tijdens het inzepen van je haar kun je gemakkelijk de kraan even uitzetten, want je gebruikt het water dan toch niet. Daarnaast heeft warm water meer energie nodig om op te warmen. Spoel je haar daarom af met lauwwarm of koud water. Naast dat dit energie bespaart is het ook nog eens een stuk milder voor je haar; wassen met koud water kan je haar zelfs meer laten glanzen! 

Investeer in duurzame merken

Wat ook een goede manier is van een duurzame aanpak bij het wassen van je haar is het investeren in duurzame merken. Doe onderzoek naar merken die gebruik maken van duurzame producten en recyclebare verpakkingen. Vaak zijn we bang dat je met duurzame en ecologische producten inlevert op de werkzame ingrediënten. Niks is minder waar. Kijk bijvoorbeeld naar de OI-shampoo van Davine, een duurzaam merk. Deze shampoo zorgt voor zacht en volumineus haar, maar zonder die schadelijke ingrediënten!

Maak gebruik van shampoo bars

Wat tot slot een goede manier is voor het duurzaam wassen van je haar, is het gebruik van solid shampoo, oftewel shampoo bars. Dit is een goed alternatief voor vloeibare shampoo in een plastic fles. Ze lijken op een blok handzeep, maar dan specifiek voor jouw haar. Dit soort shampoo bevat minder water en ook in de verpakking zit minder plastic. Daarnaast zijn de bars compacter waardoor ze makkelijk zijn mee te nemen. Geen gedoe met die honderd milliliter in je handbagage dus! 

Zoals je ziet, kun je met een aantal kleine aanpassingen een stuk duurzamer aan de slag met het wassen van je haar. Zet de kraan even uit tijdens het inzepen en spoel het daarna af met lauwwarm of koud water. Daarnaast investeer je in shampoos van duurzame merken en haal je minder plastic in huis met een shampoo bar. Dus, wees een beetje lief voor je haar, maar ook voor deze wereld!