Top
  >  Familie   >  Zussen bevallen kwartier na elkaar

Zussen bevallen tegelijk
De zussen Estefany en Yely Gonzalez zijn heel erg close en doen bijna alles samen. Ze presteerden het zelfs om een kwartier na elkaar te bevallen, terwijl dat niet gepland was.

Estefany en Yely bevielen woensdagochtend bijna tegelijkertijd in een ziekenhuis in de Amerikaanse staat Pennsylvania. De zussen zetten allebei een kerngezonde dochter op de wereld. De 22-jarige Estefany gaf haar kindje de naam Marjorie en de 23-jarige Yely noemde haar baby Arlette.

De zussen komen uit de Dominicaanse Republiek en spreken geen Engels. Dus toen bij Yely haar vliezen braken ging haar hoogzwangere zus, die pas een paar dagen later was uitgerekend, ook mee naar het ziekenhuis. Terwijl haar oudere zus werd onderzocht, kreeg Estefany opeens weeën. Uiteindelijk beviel ze als eerste en Yely zo’n 15 minuten later, meldt ABC News.

Geen nichtjes maar zusjes

De zussen zijn al hun hele leven beste vriendinnen en hebben beiden ook een 2-jarig kindje. Ze wonen op een paar minuten afstand van elkaar en hopen dat hun dochters niet als nichtjes, maar als zusjes opgroeien.

Foto: Hospital of the University of Pennsylvania