Top
  >  Relatie   >  1 op 3 stellen slaat huwelijksnacht over


Veel vrouwen zien hun trouwdag als de mooiste dag van hun leven, maar de nacht wordt vaak over geslagen. Niks geen romantiek, maar gelijk uitgeput in slaap vallen is voor veel pasgetrouwde stellen de realiteit. 1 op 3 stellen staat de huwelijksnacht namelijk over.

Maar 40 procent van de Nederlanders heeft nog wel energie over voor de huwelijksnacht en laat deze dan ook niet aan haar neus voorbij gaan. 5 procent van de stellen is benieuwd naar de gekregen cadeaus en begint ‘s avonds direct met het uitpakken. Toch is er bij hen nog wel ruimte voor praten en romantiek. Dit blijkt uit een onderzoek van het tijdschrift Flair, waarvoor 1.270 Nederlandse vrouwen rond de 33 jaar ondervraagd werden.

De vrouw is vaak degene die de voorbereidende taak voor de grote dag op zich neemt en is daar vaak zo’n 9 maanden mee bezig. De belangrijkste voorbereiding is natuurlijk het vinden van een bruidsjurk en dat hoeft allang geen witte meer te zijn. Een derde van de vrouwen geeft het jawoord in een andere kleur dan wit.

Ook het budget van het stel komt bij de voorbereidingen aan bod. Gemiddeld kost een huwelijk €7.500, maar het kan ook veel goedkoper. Tien procent van de stellen krijgt het voor elkaar om voor €800 in het huwelijksbootje te treden.