Top
  >  Relatie   >  10 redenen waarom mannen vreemdgaan

mannen vreemdgaan
Zolang als relaties bestaan, gaan mannen vreemd. Meestal hebben ze hiervoor een waterdicht excuus, maar wat zijn nu de echte redenen waarom mannen vreemdgaan.

Zowel mannen als vrouwen gaan weleens vreemd tijdens een relatie. Voor hun partner is dit een zeer vervelende ervaring en meestal betekend dit dan ook het einde van de relatie. Helaas kan ik je niet beloven dat jouw man je nooit zal bedonderen, maar een gewaarschuwd vrouw telt voor twee. Daarom vind je hieronder 10 belangrijke redenen waarom mannen vreemdgaan.

Omdat het kan
Mannen gaan vreemd omdat de mogelijkheid er is. Dit is moeilijk te begrijpen, maar als een man seks aangeboden krijgt, is er een kans dat hij hierop ingaat. Uit onderzoek is gebleken dat mannen hiervoor gevoeliger zijn dan vrouwen. Dit omdat zij minder gewend zijn om een oneerbaar voostel te krijgen.

Het goed voor zijn ego is
Mannen die een lange relatie hebben kunnen denken dat ze minder aantrekkelijk zijn voor vrouwen. Dus wanneer een andere vrouw hem aandacht geeft, is dit een enorme opsteker voor zijn ego. Door deze onverwachte interesse van het andere geslacht kan hij het toe laat dat zij meer dan alleen zijn ego streelt.

Jullie zijn uit elkaar gegroeid
Als jij stopt met je te interesseren voor hem en hij vindt een andere vrouw die wel interesse in hem toont. Als je in zo’n situatie beland, moet je er niet vreemd van op kijken dat hij wil ontdekken of zij jou ook in de slaapkamer kan vervangen.

Hij is niet meer verliefd
Misschien blijft hij bij je om de kinderen, financiële redenen of omdat hij jou geen pijn wilt doen. Wanneer hij niet meer verliefd op jou is, is de kans groot dat hij ergens anders liefde gaat zoeken. Want wanneer hij jou thuis heeft en ergens anders nog een vrouw, dan is dit een win-winsituatie voor hem.

Jullie maken vaak ruzie
Als jullie steeds vaker ruzie maken, wordt hij simpelweg minder gelukkig. Waardoor hij ergens anders liefde en genegenheid gaat zoeken.

Jullie seksleven staat op een laag pitje
Wanneer jij geen zin meer hebt om met hem te vrijen of er geen moeite meer voor doet. Kortom jullie seksleven is zo goed als dood, dan kan het voorkomen dat hij deze behoefte met een andere vrouw gaat delen.

Het is spannend
Wanneer jullie leven erg voorspelbaar wordt, zal hij zich hoogst waarschijnlijk gaan vervelen. Dit is de reden waarom mannen vreemdgaan met vrouwen die minder aantrekkelijk zijn dan hun eigen partner. Zij denken dat de nieuwe lelijkere vrouw meer actief zal zijn, meer moeite voor hem zal doen en absoluut geen nee tegen hem zal zeggen.

Om te kijken of hij vreemd kan gaan
Als bijvoorbeeld zijn vrienden of zijn ouders vreemdgegaan, is er een kans dat hij dit ook probeert. Niet omdat hij jou niet meer leuk vindt, maar puur om te kijken of hij het ook kan.

Als jij hem al eerder zijn gang hebt laten gaan
Als je man al eerder vreemd is gegaan en jij hebt hem dit vergeven dan is het voor hem heel verleidelijk om het nog een keer te doen. Er valt voor hem immers niets te verliezen.

Als jij hem hebt bedonderd
Als jij vreemd bent geweest of hij denkt dat je overspel pleegt, voelt hij zich verraden. In zo’n situatie willen veel mannen wraak en dan maakt het hem niet uit of dit met zijn ex-vriendin, die leuk meid achter de bar of met één van jou vriendinnen is.