Top
  >  Relatie   >  10 Tips om de ware liefde te herkennen


Hoe kom je erachter of de persoon waar je een relatie mee hebt ook je echte ware liefde is? Het is namelijk best moeilijk om te ontdekken of je voor altijd bij diegene wilt blijven, ook al ben je stapelverliefd.

Weten dat je relatie een toekomst heeft, geeft je een gevoel van zekerheid. De beslissing dat je je leven met iemand voorgoed wilt delen is een zeer belangrijke stap. Iedere vrouw heeft dan ook weer andere eisen die ze hanteert. Om op een snelle manier te kijken of jouw huidige partner de liefde van je leven is zijn hier de volgende tien tips.

 1. Je vertelt hem dingen die je niemand anders verteld.
  We bedoelen niet de dingen die je eruit flapt als je bijvoorbeeld net een glaasje teveel op hebt, maar als je de behoefte hebt om intieme dingen over jezelf met hem te delen. Dit betekent namelijk dat je hem vertrouwd en vertrouwen in je partner is een succesvolle basis voor op de lange termijn.
 2. Je respecteert hem.
  Je laat hem in zijn waarde en voelt geen behoefte om hem als persoon te veranderen. Er zullen waarschijnlijk wel dingen zijn waar je je soms aan irriteert in het dagelijks leven. Misschien is de manier waarop hij kippenpootjes afkluift, of zijn enorm lelijke lievelings t-shirt, of het systematisch laten rondslingeren van zijn spullen. Je zou een aantal van zijn eigenzinnige trekjes liever anders zien, maar je neemt hem zoals hij is met alles inclusief.
 3. Je wilt hem voorstellen aan je ouders.
  Je bent trots op hem en je wilt met hem pronken. Je hebt er dan ook vertrouwen in dat je ouders net zo gek op hem zullen zijn als jij.
 4. Je ziet een toekomst samen met elkaar.
  De dagen dat je jouw voornaam met zijn achternaam in schriftjes schrijft omringt door hartjes is nu wel voorbij. Het gaat om het feit dat je weleens wegdroomt en een leven met elkaar voor je ziet, één waarvan je altijd al gedroomd hebt.
 5. Je bent niet bang om het met hem oneens te zijn.
  Je weet dat hij naar je luistert en je serieus neemt, als je een meningsverschil of ruzie hebt. Zelfs als hij denkt dat je ongelijk hebt behandelt hij je met respect en gedraagt hij zich op een volwassen manier.
 6. Je wilt samen met hem werken aan grote verschillen.
  Cruciale verschillen tussen jullie beiden die impact kunnen hebben op de toekomst, ga je niet uit de weg. Je kan bijvoorbeeld verschillende religieuze opvattingen hebben die niet zomaar te veranderen zijn, maar waar je wel met hem aan wil werken. Je bent er ook van overtuigd dat jullie zeker tot een compromis zullen komen.
 7. Jullie kunnen met elkaar lachen.
  Lachen is één van de simpelste maar belangrijke dingen in het leven en samen plezier kunnen maken is dan ook van belang in een relatie. Het delen van dezelfde humor, om elkaar kunnen lachen of uitlachen onder het mom toelachen is allemaal meegenomen.
 8. Je kan jezelf zijn bij hem.
  Je voelt niet de neiging om je anders voor te doen dan je bent. Je bent ook niet bang om te zeggen wat je denkt, in afwachting van zijn oordeel of mening. Je voelt je bij hem op je gemak.
 9. Je wilt bij hem zijn.
  Je voelt het verlangen om bij hem te zijn en tijd met hem door te brengen. Je hebt hem in je leven nodig, maar bent niet afhankelijk van hem.
 10. Je bent niet te jaloers.
  Je hebt er geen problemen mee dat als hij uitgaat met vrienden of in het gezelschap is van andere vrouwen. Je hebt ook geen jaloerse of negatieve gevoelens tegenover eventuele vrouwelijke vrienden. Jullie laten elkaar jullie eigen vrienden en hobby’s hebben.

  Wees niet bang en beïndig je relatie niet meteen als niet alle punten bij jou van toepassing zijn. Zolang je met een meerderheid van de items overeenkomt dan zit het zeker goed met je relatie.