Top
  >  Relatie   >  103-jarige man en 93-jarige vrouw zijn het oudste bruidspaar ter wereld

oudste bruidspaar ter wereld
Dat je nooit te oud bent om te trouwen bewijzen de bijna 103-jarige George Kirby en de 91-jarige Doreen Luckie. Met hun huwelijk verbreekt het stel, maar liefst 2 wereldrecords. Ze zijn het oudste bruispaar ter wereld en George is de oudste bruidegom ooit.

George en Doreen, uit het Britse Eastbourne, zijn al 27 jaar samen, maar gaan nu pas trouwen. Het hoogbejaarde koppel besloot om de grote stap te nemen op aandringen van hun kinderen. Ze leerden elkaar kennen in 1988 via een organisatie die oudere mensen samenbrengt. George was toen 76 en net geschieden en Doreen was 3 jaar eerder weduwe geworden na een huwelijk van 36 jaar.

George deed zijn huwelijksaanzoek heel romantisch op Valentijnsdag. “We waren samen aan het dineren toe ik vroeg of ze nog een tijdje getrouwd wenste te zijn. Ik ging niet op één knie zitten, want als ik dat zou doen zou ik niet meer overeind komen. Ik was zo gelukkig toen ze ja zie”, aldus de bruidegom.

Oudste bruidspaar en oudste bruidegom ooit

Het stel trouwt op 13 juni. Op die dag wordt George 103 jaar en zijn ze samen 194 jaar en 281 dagen oud. Hiermee verbreken ze het oude wereldrecord uit 2013 van een koppel dat samen 188 jaar oud was. Daarnaast is de George met zijn 103 jaar ook de oudste bruidegom ooit. Voor het record van het oudste bruidspaar geven ze elkaar overigens niet hun jawoord. “We gaan trouwen omdat we verliefd zijn en dit het juiste moment is voor ons,” laat George weten.